29 / 04 / 2024

İkinci ol araç alacaklara müjde! Fiyatlar yüzde 10 düştü! Fiyatlar daha da düşecek mi?

İkinci ol araç alacaklara müjde! Fiyatlar yüzde 10 düştü! Fiyatlar daha da düşecek mi?

İkinci el araçlarda fiyatlar yüzde 10 geriledi. Fiyatlardaki düşüşte alınan tedbirler etkili olurken sektör temsilcilerine göre ise araç almak artık yatırım aracı olmaktan çıkıyor.



Otomotiv sektöründe al-sat işlemleri yavaşladı. Sektördeki durağanlık fiyatlara da yansıdı.

Ticaret Bakanlığının aldığı tedbirler, fabrikalarda üretimin artması, yüksek enflasyon yüzünden alım gücünün düşmesi gibi etkenlerin etkisiyle araç almak artık yatırım aracı olmaktan çıkıyor.

Talebin azalması ve bunun yanı sıra, stokların artması fiyatları da aşağı yönlü etkiliyor. Aracı yatırım aracı olarak görenlerin piyasadan çekilmesi ile beraber piyasadaki araç bolluğu artıyor.

 İkinci ol araç alacaklara müjde! Fiyatlar yüzde 10 düştü! Fiyatlar daha da düşecek mi?

FİYATLARDA GERİLEME BEKLENTİSİ

Araç bulmanın kolay hale gelmesiyle birlikte fiyatların daha da gerilemesi bekleniyor.

NTV’nin haberine göre, araç satışlarındaki daralma Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin açıkladığı satış verilerine de yansımıştı.

Otomobil satışları 2022’ye kıyasla yükselse de bir önceki aya nazaran ciddi oranda hız kesmişti. Temmuzda 112 bin 459 adet olan otomotiv pazarı; ağustos ayında 86 bin 454 adet olmuştu.

 İkinci ol araç alacaklara müjde! Fiyatlar yüzde 10 düştü! Fiyatlar daha da düşecek mi?

EN ÇOK SATILAN OTOMOBİLLER BELLİ OLDU

Öte yandan, en çok satılan araçların listesi her ay olduğu gibi bu ayda Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneğince (ODMD) açıklandı. Bu kapsamda, ağustosta otomobil ve hafif ticari araç satışları, 2022’nin aynı ayına göre yüzde 87,7 oranında artarak 86 bin 454 adeti buldu. Bu, araç satışlarında rekor bir ağustos ayı olarak gerçekleşti.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, ağustosta araç satışları 2022’nin aynı ayına göre yüzde 87,7 oranında artarak 66 bin 131 adet oldu. Aynı zamanda, hafif ticari araçların payı yüzde 55,1 oranında artarak 20 bin 323 adete ulaştı. Bu satışlar, 2022 yılı Ocak-Ağustos sürecine göre yüzde 64,7 büyüme gösterdi ve toplamda 755 bin 282 adet aracın satılmasını sağladı.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN SUV OLDU

ODMD'nin verilerine göre, A, B ve C segmenti otomobiller toplam pazarın yüzde 88,9'unu meydana getiriyor. C segmenti araçlar yüzde 54,3 oranındaki paylarıyla listenin başında yer alırken, B segmenti yüzde 33,7 oranıyla 2’nci sırada bulunuyor. Bunun yanı sıra, Türkiye'de en fazla tercih edilen gövde tipi yüzde 49,3 payla SUV araçlar oldu.

50 ve 60 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? İşte banka banka mevduat getiri hesabı...

Emekli maaşına Orta Vadeli Program güncellemesi! Yüzde 37.76 zam müjdesi geldi! Yeni emekli maaşları tek tek hesaplandı!

Bizim Toptan’da Bingo sıvı çamaşır deterjanı 29,95 TL’ye ayçiçek yağı 74,90 TL’ye, kırmızı mercimek 29,90 TL’ye düştü!

 


Geri Dön