29 / 04 / 2024

İkinci torba yasa ve 100 bin taşerona kadroda flaş gelişme! Torba yasada son durum peş peşe açıklandı!

İkinci torba yasa ve 100 bin taşerona kadroda flaş gelişme! Torba yasada son durum peş peşe açıklandı!

TBMM, insanların gelirlerini artırmak ve emeklilik süreçlerini kolaylaştırmak için önemli düzenlemeleri ele almak üzere harekete geçiyor. Söz konusu düzenlemelerin merkezinde emeklilerin aylıklarında iyileştirmeler ve taşeron işçilere kadro verilmesi gibi konular yer alıyor. İşte detaylar...



Taşeron işçilerin kadroya alınması, uzun zamandır beklenen ve önemli bir sosyal güvence adımını olarak öne çıkıyor. Bu düzenlemeyle beraber taşeron işçiler, daha iyi çalışma şartlarına sahip olacak ve emeklilik hakları da güvence altına alınacak.

TAŞERONA KADRO SON DURUM NE?

Daha önce kadroya geçen 1 milyon taşeron işçilerin dışında bazı teknik sebepler yüzünden kadro imkânı bulunmayan 100 bin taşeron işçi de bu süreçte kadro fırsatı bekliyor.

Bu işçilere yönelik çalışmalar da yapıldı. KİT'lerdeki taşeronlar ve şoför kadrosundakiler ikinci torba yasanın çıkmasını bekliyor.

İşte torba yasadaki bazı maddeler...

İkinci torba yasa ve 100 bin taşerona kadroda flaş gelişme! Torba yasada son durum peş peşe açıklandı!

EMEKLİNİN MAAŞINA REFAH PAYI

Torba yasadaki maddelerden biri emekli aylığına refah payı düzenlemesi oldu. Yeni yasama yılına başlayan TBMM’nin gündemine 2023’ün son çeyreğinde ekonomiye yönelik bazı düzenlemelerin gelmesi planlanıyor. Çalışanların ve emeklilerin isteklerine ilişkin çalışmalar devam ederken, gerekli düzenlemelerin son şeklini almasının ardından parti gruplarının ve milletvekillerinin gündemine gelmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli vatandaşlara verilecek refah payına yönelik çalışmayı kısa sürede tamamlayacak.

PRİM YÜKÜ DÜŞECEK Mİ?

Yaklaşık 1 milyon küçük esnaf ile çiftçinin prim yükünü düşürecek kanuni düzenleme de TBMM’ye gelecek. Küçük esnafın emekliliği için gerekli prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'lı çalışanlarla eşit hale gelecek.

İkinci torba yasa ve 100 bin taşerona kadroda flaş gelişme! Torba yasada son durum peş peşe açıklandı!

EV KADINLARINA KOLAYLIK

Ev kadınlarının emekliliğine destek sağlanacak. Emeklilik yaşı özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilecek. Ev kadınlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin 3’te 1’ini devlet karşılayacak. Ev kadınları isteğe bağlı bir şekilde sigorta yaptırarak emeklilik hakkı kazanabildiği gibi, kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler sağlık hizmetinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek.

GÜVENCELİ İŞ HAYATI

Bütün çalışan vatandaşlara kaliteli, güvenceli iş hayatı sözü verilirken, pasif işgücü programlarına erişme olanakları artırılacak. İşsizlik Sigortası Fonu'ndan faydalanma şartları kolaylaştırılacak. Mevsimlik tarım işçileri gibi gruplara özel olarak sosyal sigorta programları oluşturulacak.

Elinde nakit parası olanlara yeni kazanç kapısı ortaya çıktı! Dolar ve altın yerine yeni yatırım aracı belli oldu!

81 ilde geçerli! BİM, A101, Migros ve ŞOK marketlerden alışveriş yapanlar dikkat! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Her ay hesaplara en az 5 bin 365 TL yatacak ama emekli ikramiyesi değil! Bu parayı emekli olmayanlar alacak!


Geri Dön