07 / 05 / 2024

İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı yarın başlıyor!

İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı yarın başlıyor!

Yarın gerçekleşecek olan “İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı” Bakan İdris Güllüce’nin açılış konuşması ile başlayacak. Toplantı sonrasında 2015 yol haritası belirlenecek. Toplantıya 20’nin üzerinde kurum ve kuruluş katılacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dev iklim zirvesine hazırlanıyor. Yarın bakanlık binasında gerçekleşecek olan “İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı” Bakan İdris Güllüce’nin açılış konuşması ile başlayacak. Toplantı sonrasında 2015 yol haritası belirlenecek. Toplantıya 20’nin üzerinde kurum ve kuruluş katılacak.


İklim değişikliği ile mücadelede Türkiye’nin 2015 yılı vizyonu belirleniyor.


İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu Toplantısı yarın başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının öncülüğünde yarın bir araya gelecek 20’nin üzerinde kurum ve kuruluş Türkiye’nin 2015 yılı iklim değişikliği vizyonunu belirleyecek. Toplantıda çalışma grupları oluşturulacak ve akademik camiadan teknik danışmanlar da kurulda ilk defa görevlendirilecek.


15 Bakanlık TOBB, TÜSİAD VE MÜSİAD’ın katılımıyla gerçekleşecek olan toplantıda TÜBİTAK ile birlikte yürütülen ve Boğaziçi Üniversitesi’nin de teknik destek verdiği sera gazı emisyon projeksiyonları değerlendirilecek. Toplantıda yurt içinde, ve yurtdışında gerçekleştirilecek tüm toplantılara başkanlık edecek, süreci yönlendirecek baş müzakereci belirlenecek.


Ayrıca, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığının İDHYKK’ya üyelik talebi, karara bağlanacak.



Geri Dön