Sektörel

İlbank'ın belediyelere verdiği ödenekler meclis gündeminde!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, İller Bankası tarafından belediyelere verilen ödeneklere ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkmen sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..



CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, İller Bankası tarafından belediyelere verilen ödeneklere ilişkin soru önergesi hazırladı. Belediyelere dağıtılan ödeneklerin yerel yönetimler için son derece büyük öneme sahip olduğunu belirten Türkmen sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu.


Türkmen önergesinde "Yerek Yönetimlere kentsel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için finansman desteği sağlayan İller Bankası (İlbank)'ın belediyelere dağıttığı ödenekler yerel yönetimler için son derece büyük öneme sahiptir. Ve bu ödeneklerin belediyelere dağıtımı ve miktarı konusu da zaman zaman tartışmalara neden olmaktadır." dedi.


Türkmen'in soruları


1. Belediyelere yapılan yardımlar hangi kriterlere göre belirlenmektedir? Belediyelere yapılan bu yardımların çeşitleri nelerdir?


2. İller Bankasının son 5 yılda belediyelere yaptığı nakdi ve ayni ödenek miktarı ne kadardır? Açıklar mısınız?


3. İller Bankası'nın son 5 yılda Adana Büyükşehir Belediyesine ve Adana İlçe Belediyelerine verdiği nakdi ve ayni ödenek miktarı ne kadardır? Yıllar ve ilçe bazında açıklar mısınız?