28 / 04 / 2024

Ilgazlar İnşaat, Eskişehir'de konut inşaatı projelerine yöneldi!

Ilgazlar İnşaat, Eskişehir'de konut inşaatı projelerine yöneldi!

Türkiye'nin birçok noktasında taahhüt işlerine imza atan Ilgazlar İnşaat, Eskişehir'de nitelikli konut inşaatı projelerine yöneldi. 1965 yılında Kayseri'de kurulan Ilgazlar İnşaat'ın, merkezini 1985 yılında Ankara'ya taşıdı...



Türkiye'nin birçok noktasında taahhüt işlerine imza atan Ilgazlar İnşaat, Eskişehir'de nitelikli konut inşaatı projelerine yöneldi. 1965 yılında Kayseri'de kurulan Ilgazlar İnşaat'ın, merkezini 1985 yılında Ankara'ya taşıdığını anlatan Ilgazlar İnşaat Genel Müdürü İsmail İlgaz, şirketin ağırlıklı Eskişehir olmak üzere Türkiye'nin hemen her yerinde taahhüt işleri gerçekleştiren bir aile şirketi olduğunu söyledi. Eskişehir'de termal, iki adet kız öğrenci evi ve akaryakıt istasyonu işletmeciliği alanlarında da faaliyet gösterdiklerini belirten İlgaz, şirketin lokomotif işinin inşaat ve taahhüt işleri olduğunu ifade etti. 


Bugüne kadar 5 bine yakın konut inşaatı bitirdiklerini aktaran İlgaz, gerçekleştirilen önemli projeler arasmda, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Eskişehir Otogan, Sümer Köprülü Kavşak İnşaatı ve İstanbul'un en büyük su kaynağını sağlayan Pabuçdere Barajı'mn yer aldığını belirtti. Halen portföylerinde yaklaşık 250 milyon TL bütçeli projeler olduğunu açıklayan İlgaz, şu bilgileri verdi: "Bir yüdır devam eden Kütahya'daki Eti Maden İşletmeleri'nin 35 milyon ton, maden üstü hafriyatının kaldırılması işi bir buçuk yıl daha devam edecek. Adana'da Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) 33 bin kişilik  Adana  Stadyumu inşası devam ediyor. Eskişehir'de yöneldiğimiz nitelikli konut inşaatı alanında çalışmalarımız var. Bu kapsamda yine TOKİ'nin kentsel dönüşüm kapsamında Odunpazan'nda sürdürdüğü projenin 115 konutluk bölümünü inşa ediyoruz. Ayrıca Halk GYO'nun Türkiye'de ilk defa Eskişehir'de başlatmış olduğu kendi yapıp, pazarlayıp, satacağı 98 adet nitelikli konut inşaatım aldık." Kentsel dönüşüm sürecinde ilgili birimlerin vatandaşı bilgilendirmesi gerektiğine dikkat çeken İsmail İlgaz, "Odunpazarı Belediyesi ve  TOKİ  iş birliğinde Karapınar bölgesinde bir dönüşüm projesi inşa ediliyor. Bu projenin 115 konutluk in5 bine yakın konut inşa etti Firma olarak kuruluştan bugüne kadar 5 bine yakın konut inşaatı bitirdiklerini aktaran İsmail İlgaz, gerçekleştirilen önemli projeler arasında, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Eskişehir Otogarı, Sümer Köprülü Kavşak inşaatı ve Pabuçdere Barajı'mn yer aldığını kaydetti. 

şasi firmamız tarafından gerçekleştiriliyor. Çok yeni olan bu uygulama çerçevesinde inşaat firmaları kentsel dönüşüm bölgelerinde kentsel dönüşüme uygun projeler gerçekleştirirse birçok vergi ve harçtan muaf tutuluyor ve maliyetler düşüyor. Ancak bu süreçte vatandaşın ne gibi menfaatlerinin olabileceği konusunda da bilgüendirilmesi gerekiyor. Belediyeler, mimarlar ve mühendisler odaları ortak toplantılar düzenleyerek, kamuoyuna daha iyi anlatırlarsa tahmin ediyorum gecekondu bölgeleri kısa zamanda kentlere yakışır bölgeler haline gelir. Daha sağlıklı, ulaşımı kolay, sosyal donatılan fazla olan ve herkesin vakit geçirebileceği alanlar oluşur" diye konuştu. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön