06 / 05 / 2024

İlhan Cavcav: 19 Mayıs Stadı yerine yeni stat yapılsın!

İlhan Cavcav: 19 Mayıs Stadı yerine yeni stat yapılsın!

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav 19 Mayıs Stadı'nın yıkılıp yerine 30 bin kişilik dev bir stadyumun yapılması gerektiğini söyledi.



Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, 19 Mayıs Stadı'nın yıkılarak yenisinin de aynı yere yapılması gerektiğini ifade etti. Cavcav, "19 Mayıs Stadı artık  Ankara  ile özdeşleşti. Ulaşım konusunda bir sıkıntı yok. Bu nedenle Belediye Başkanımız Melih Gökçek Osmanlıspor için Etimesgut'a 15 bin kişilik stat yerine 30 bin kişilik bir stat yapmalı" diye konuştu. Cavcav, yaptığı açıklamada ayrıca, "19 Mayıs Stadı'nın güvenlik sertifikası yok. Her maçı korku içerisinde oynuyoruz" dedi. 


ANKARA FUTBOLU İÇİN ÖNEMLİ 

Cavcav, "19 Mayıs Stadı'nın durumunu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza arz ettim. Sayın Gökçek, Etimesgut'ta Osmanlıspor'a 15 bin kişilik stad yapıyor. Kayseri, Bursa, Konya statlarına gıpta ile bakıyorum. Sayın Gökçek de şu anda 19 Mayıs Stadı'nı yıkıp yerine 30 bin kişilik bir stat yapmalı. Bu Ankara futbolu için çok önemli"ifadelerini kullandı. 


ŞİDDET PASOLİG'LE ÖNLENEMEZ

Pasolig'in olayları önlemede bir etkinliğinin olmadığı belirten Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Pasolig'in yeniden gözden geçilip bir esasa bağlanması gerektiyor. 6222 Sayılı Sporda Şiddet Kanunu uygulanması halinde stat ve salonlarda olayların önlenebilir" şeklinde konuştu



Sabah


Geri Dön