01 / 05 / 2024

İlhan Kaya: Vatandaşı mağdur etmeden kentsel dönüşüm yapacağız!

İlhan Kaya: Vatandaşı mağdur etmeden kentsel dönüşüm yapacağız!

AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı İlhan Kaya, " Bornova'da kentsel dönüşüm olacak. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak " diyerek ilçe için birçok proje ürettiklerini söyledi



Yenügün Tv'de yayınlanan Belma Şahaner'le Ege'nin Gündemi adlı programının bu haftaki konuğu AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı İlhan Kaya oldu. 


Kaya 30 yıllık siyasi hayatındaki tek amacının vatandaşa hizmet olduğunu ifade etti. Bornova'da yapılacak çok iş olduğunu ifade eden Kaya "Vatandaşı mağdur etmeden kentsel dönüşüm yapacağız. Bornova'nın her sorunu için projeler ürettik. Zamanı gelince paylaşacağız" şeklinde konuştu. 

Neredeyse ömrünüzü siyasetle geçirdiniz. Milletvekilliği dönemi ardından II Genel Meclis Üyeliği... 


Bu siyasi süreci anlatır mısınız? 

1959  İzmir  doğumluyum. 25 yaşmdan itibaren kader beni vatandaşa hizmet etme yolu çizdirdi. Çok genç yaşta cemiyetçilikle tanıştım. 

Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkan Yardımcılığı yaptım. Bornova Belediye Meclis üyeliği görevini icra ettim. Daha sonra Anavatan Partisi Bornova İlçe Başkanlığı görevini yaptım. Daha sonra 30 yaşlarında 1991 Genel Seçimlerinde Anavatan Partisi'nden 19. dönem İzmir Milletvekili olarak seçildim. 

1996 yılında Anavatan Partisi'nden 2 dönem İl Başkanlığı görevim oldu. 


"Beraber çalışacağız" Daha sonra AK Parti'de siyaset yapmaya başladım. İl Genel Meclis Üyeliği tebliğ edildi. Komisyonları sağ olsun. Partimizin ilkelerine bağlı kaldık. Seçildiğim günden beri istişare ederek yola çıktık. 2004 Belediye Başkan Aday Adaylığı konusunda tabandan gelen istek üzerine müracaat ettim. Benle birlikte 6 aday adayımız vardı. Hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımız. Şimdi hep birlikte beraber çalışacağız. 

Bornova yeni yasa ile 45 mahalleye ulaştı. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz? 

Bizim Bornovamızm bölgesel sorunları var. Mevlana'daki köylerimizdeki sorunlar çok farklı. 


Ulaşım sorunumuz var bunu çözemedik. Bornova göbeğinin ışıklandırıldığı dönemde 'yapmayın' dedim, çünkü çok geniş bir daire. 

Körüklü otobüsler için sıkıntı oluyordu. Geçtiğimiz süreçte o daire küçültüldü. Küçük Parkı, Süvari Caddesi'ndeki trafik ve otopark sorununu da çözmek gerekiyor. Mesela Büyük Park'm altına otopark yapılabilir. Ben Bornova'nın kılcal damarlarmı biliyorum. Gerçekten 30 yüdır belediyecilikten nasibini almamış yerler var. Bir sefer şunu yapmamız gerekiyor. Çamdibi, Altındağ problemini biz sosyal- kültürel yönden çözemezsek Bornova merkezini rahatlatanlayız. 

Esas mesele Çamdibi halkının 'Ben belediye sınırları içersinde oturuyorum' havasını tatması lazım. 


Bakın çok açık ve net söylüyorum. 

Düşünebiliyor musunuz bu asırda çıkmaz sokaklarımız var, Selin Tepe'de, Kızılay Mahalleri'nde... 

Ben Çamdibi gencinin Alsancak'taki bir arkadaşı ile tanıştığı zaman onur duyarak söylemesini isterim. 

Biz o yapıyı belediyecilik hizmeti ile sağlamamız gerekiyor. Benim Çamdibi'ndeki vatandaşımın, Mavişehir'deki vatandaşımdan hiçbir farkı yok. Biz belediyecilik hizmetinde tüm bölgelerimizi ihya edeceğiz. Bornova'da kentsel dönüşüm olacak. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak. 


Mazbatayı aldığınızda yapacağınız iş ne olacak? 

Ben dertlerle dertleşen bir insanım. Düşünebiliyor musunuz? Vatandaşımız oyunu veriyor belediye başkanını seçiyor, ondan sonra onu oraya getiren vatandaş başkanla görüşme istediğinde randevu istemek zorunda kalıyor. 

Bizde asla böyle olmayacak. Kanunlar çerçevesinde eİimizde gelen hizmeti gerçekleştireceğiz. Biz mazbatamızı aldıktan sonra, Ulu önder Atatürk'ün manevi huzuruna geçeceğiz, çelengimizi koyacağız. 

Ve kapımızın menteşeler çıkacak ve kesinlikle randevu olmayacak. Biz vatandaşa gideceğiz. Milletvekilliği dönemimde de bana derdini anlatan vatandaş, 'İlhan Kaya'ya gittim, bana senin partin ne diye sordu' diyemez. Yapmadım çünkü. 


45 mahalleye de hizmet Belediye seçimlerinde vatandaşlanmız partiyi bir kenara bırakıp, hizmeti edecek kişiyi çok iyi araştırması gerekiyor ve ona göre oy vermesi gerekiyor. Vatandaş 'İlhan Kaya gibi birini bulduk bırakmayız' diyor. Ben halka, dostlarıma, Sayın Binali Bey'in İzmir'de estirdiği havaya güveniyorum. Üniversitemizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, muhtarlarımızla Bornova'yı yöneteceğiz. 


Benim hayalim Bornova'nın 45 mahallesine hizmet etmek. Vatandaşımız gelecek belediyede oturup çayını kahvesini içecek, memurum hizmetini gerçekleştirecek. 


Belma ŞAHANER / Yenigün



Geri Dön