Konut

İlk evim kampanyası ne zaman başlıyor 1.20 faizli konut kredisi başladı mı, şartlar neler?

Düşük faizli konut kredisi gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda ev sahibi olmak isteyenlere ilaç gibi gelecek olan "ilk evim kampanyası" yakından takip edilmekte. Düşük faizli konut kredisi çıktı mı, şartlar neler, kimler yararlanabilir?

İlk kez ev alacak vatandaşların yakından takip ettiği düşük faizli konut kredisi hakkında "Konut kredilerinde kredi değer oranı tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutu varsa yüzde 75 azaltılarak yapılacak "açıklaması gelmişti. Buna göre, düşük faizli konut kredisi ne zaman ve başvuru şartları nasıl olacak?

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ NE ZAMAN?

sabah.com.tr'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde birinci konut edinimine destek verileceğini, konut sahibi olmaya dair yeni çalışmaların olacağını kaydetmişti. Buna göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de satılık ve kiralıkta fiyatların düşebilmesi için yeni konut arzının sağlanmasına yönelik açıklamalarda bulunmuştu. Bu kapsamda da gözler yeni düzenlemeye çevrildi.

Öte yandan, Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut kredisine dair şu ifadelere yer verdi: ''Seçimlerden sonra piyasaların biraz daha rahatlamasına yönelik bir beklenti var. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın planlaması olur mu bilmiyoruz ama imkan olursa seçimlerden sonra bir kredi kampanyasının piyasada önemli fayda sağlayacağını değerlendirebiliriz.''

BAŞVURU ŞARTLARI NASIL?

Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı verilecek. İlk kez ev alacaklara yüzde 1.20 oranında faiz oranı uygulanması bekleniyor. 1.20 düşük faizli konut kredisi hiç evi olmayanlara verileceği kaydedildi. 

Kredi vadesinin 15 sene olacağı düşünülüyor. Ayrıca, ilk kez ev alacaklar düşük faizli ev kampanyasında 120 ay dışında 15 sene yani 180 aya kadar bir vadelendirme imkanı da olabilir.

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ NE ZAMAN, ÇIKTI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından duyurulması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından konunun sene sonuna kadar Meclis'te yer alacağı ve TBMM gündemine geleceği bekleniyor.

2 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksiti 60 bin TL'yi aştı! Konut almak mı, borsada hisse-fon almak mı mantıklı?

3 milyon TL konut kredisinin aylık ödemesi ne kadar?

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! 7 banka artık tek ATM'den hizmet verecek!

Bankalardan faizsiz kredi kampanyası! Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor?