İlk İlçe organize sanayi bölgesi!
İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Bursa-Eskişehir karayolunun 43'üncü kilometresi üzerinde kurulu. Üç büyük şehre ulaşımı kolaylıkla sağlanabiliyor. Bölge, Mudanya Limanı'na 76 km, Gemlik Limanı'na da 75 km mesafede bulunuyor.
İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Bursa-Eskişehir karayolunun 43'üncü kilometresi üzerinde kurulu. Üç büyük şehre ulaşımı kolaylıkla sağlanabiliyor. Bölge, Mudanya Limanı'na 76 km, Gemlik Limanı'na da 75 km mesafede bulunuyor. Bölgeye 22 km meşalede olan Yenişehir Havalimanı ile hava ulaşımı da yapılabiliyor.
İnegöl OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Şeremet, OSB'nin 1973 yılında kurulduğunu belirterek, İnegöl OSB'nin Türkiye'nin ilk ilçe organize sanayi bölgesi unvanına da sahip olduğunu söyledi. Şeremet, sanayi bölgesinin kuruluşunun yaklaşık 30 yıl önceye ;itmesi nedeniyle idarelerine ail tahsis yapılabilecek herhangi bir sanayi parseli bulunmadığını da dile getirerek, tapu devirlerinin tamamı yapıldığı için değişen ekonomik şartlar gereği bazı parsellerin ikinci veya üçüncü kez el değiştirdiğini kaydetti. Uygun fiyatlı enerji Erdoğan Şeremet, bölgelerinde bugün itibariyle 108 parselde 85 firmanın faaliyet gösterdiğini ve toplam çalışan sayılarının yaklaşık 14 bin olduğunu aktardı. Organize sanayi bölgesinin elektrik dağıtım hattı, tamamen yer altı kablosuna dönüştürüldüğünde sanayi kuruluşları kaliteli enerji temin edebiliyor. Şeremet, diğer faaliyetleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "Organize sanayi bölgesi ve İnegöl Belediyesi ortak evsel ve endüstriyel atık su arıtma tesislerinin 55 bin metreküp/gün kapasiteli olarak 1998 yılı Ağustos ayında temellerini attı. 2000 yılı Kasım ayından itibaren işletmeye alındı. Türkiye'de endüstriyel ve evsel nitelikli atık suyun birlikte antıldığı ilk uygulama olan tesisin kapasitesi artırılarak, 130 bin m3/gün atıksu arıtabilecek duruma getirildi. Ayrıca tesisten çıkan atık çamurun azaltılması teknolojisi olan Cannibal sistemi Amerika'dan satın alınarak ülkemizde ilk defa organize sanayi bölgesinde uygulanıyor." 35 milyon dolarlık atıksu arıtma tesisi Erdoğan Şeremet, yaklaşık 35 milyon dolara mal olan atıksu arıtma tesisinin, OSB'de bulunan sanayicilere ön arıtmasız deşarj imkânı sağladığını belirterek, şöyle konuştu: "Ayrıca kurulan çamur kurutma tesisleri sayesinde çıkan atık çamurları susuzlaştırılarak geri dönüşümlü olarak kullanılabilecek hale getiriliyor. Bu hali ile Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan atıksu arıtma tesisleri, gaz motorları sayesinde kendi enerjisini üreterek egzos fazlarından faydalanarak çamur urutma işlemi yapılıyor."
Milliyet Ek