09 / 05 / 2024

İlk işe girişi bu tarihlere denk gelenler dikkat! Kademeli emeklilik kapısı aralandı! Siz de hemen kontrol edin!

İlk işe girişi bu tarihlere denk gelenler dikkat! Kademeli emeklilik kapısı aralandı! Siz de hemen kontrol edin!

2000-2008 arası işe girenler kademeli emeklilik talep ediyordu. İlk işe girişi bu tarihlere denk gelenler dikkat! Kademeli emeklilik kapısı aralandı! Siz de hemen kontrol edin! 



Habertürk Gazetesi köşe yazarı Bülent Aydemir, bu konuyu araştırdığına vurgu yaparak yetkililere ve ilgililere sorduğunu belirtti. Yetkililerin, bu durumdaki vatandaşların haklı olduklarına ve bu konuda da bir ön çalışma başlattıklarına dikkat çektiğini aktaran Aydemir, "EYT kapsamında olur mu ya da seçim öncesine yetişir mi bilemiyorum ama 2000 sonrası mağdurlarla ilgili bir kademeli emeklilik çalışması da başlatılmış" ifadelerini kullandı. 

Bülent Aydemir, özü itibarıyla, 2000-2008 arasında sigortalı olarak ilk defa işe girenler için, emeklilik yaşını bir iki yıl geri getirecek bir çalışmanın gündemde olduğuna vurgu yaptı. 

İlk işe girişi bu tarihlere denk gelenler dikkat! Kademeli emeklilik kapısı aralandı! Siz de hemen kontrol edin!

Konu ile ilgili "2000 sonrası SGK mağdurları diye bir grup var. Sosyal medyada örgütlenmişler. 100 bine yakın üyeleri var ve sayıları her geçen gün artıyor" açıklamasında bulunan Aydemir, bu kişilerin gruplarına Emeklilikte Adalet Platformu adını verdiklerini, savunduklarının ise "Herkes için eşit şartlarda ister yaş, ister prim koşulu olsun, adil bir emeklilik sistemi bu ülkenin en öncelikli gündemi" olduğuna vurgu yaptı. 

Bu grubun başta Cumhurbaşkanlığı CİMER olacak şekilde, ilgili makamlara ilettikleri dilekçe ve mektuplarda, "8 Eylül 1999 öncesi işe giriş tarihli çalışanlar ile 9 Eylül 1999 sonrası ilk işe giriş tarihli çalışanları arasında emeklilik şartlarında büyük haksızlık olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer vererek, 8 Eylül 1999 öncesi SGK hakları neyse, 9 Eylül 1999 sonrası da aynı hakların her vatandaşa uygulanması gerektiğini talep ettiklerini belirtti. 

Onlarca ilde yüksek maaşlı bekçi alımı yapılacak! 18 yaşından büyükler dikkat: KPSS'siz iş ayağınıza geldi!

Dolarda dananın kuyruğu kopuyor! Elinde dolar olanlar o günü bekliyor! 1 dolarınız bile varsa planınızı şimdiden yapın

Çeyiz yapan genç kızlar bu hafta BİM'e koşacak! Evin tüm ihtiyaçlarında dev indirim: Düdüklü tencereden robot süpürgeye bu fırsat kaçmaz!

Altın fiyatlarında bu defa da altılı masa depremi! İslam Memiş bir açıkladı pir açıkladı, duyanların yüreği ağzına geldi


Geri Dön