27 / 04 / 2024

Uzundere 1. Etap kentsel dönüşümde evler teslim edildi!

Uzundere 1. Etap kentsel dönüşümde evler teslim edildi!

Türkiye’deki ilk uzlaşmalı ve yerinde dönüşüm projesinde evler teslim edildi. Uzundere 1. Etap'taki yeni evlere taşınan aileler mutluluklarını dile getirdi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin ilk uzlaşmalı ve yerinde dönüşüm projesinde mutlu sona ulaşıldı.

Medya Ege'de yer alan habere göre, yerinde ve yüzde 100 anlaşmayla kentsel dönüşüm projelerine devam eden Belediye, Uzundere'de yapımını tamamladığı ilk 9 bloktaki 280 daire ve 33 işyerini hak sahiplerine teslim etti. Yeni evlerine taşınan aileler, uzun yıllar sıcak ilişki içinde oldukları eski komşularıyla yine birlikte oldukları  için de çok mutlu olduklarını söyledi.

Tarihe geçtiler

''Türkiye’de uzlaşmalı ve yerinde kentsel dönüşümle evsahibi olan” ilk kişiler olarak tarihe de geçen vatandaşlar  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti. 

Uzundere 1. Etap kentsel dönüşümde evler teslim edildi!

''Korkmadan uyuyabiliyoruz''

21 yıldır Uzundere’de yıkık dökük bir gecekonduda oturduğunu söyleyen Gülbahar Dağdeviren, kısa zamanda konforlu yaşama ayak uydurduklarını söyledi. Dağdeviren,  "Yeni evimiz çok rahat. Bir kere doğalgazımız var. Komşularımız da aynı olduğu için hiç zorluk yaşamadık. Sobalı gecekonduda oturuyorduk. Bazen yağmurlarda dam akıyordu. Yeni evimiz depreme dayanıklı, konforlu, her taraf eşit şekilde ısınıyor ve her konuda rahat. En önemlisi akşamları rahat uyuyabiliyorum. Rüzgar eser de çatımız uçar mı diye bir korkumuz, sıkıntımız yok artık'' diye konuştu.

Evim yeni, komşum aynı

Uzundere’de ikamet eden Meliha Meydan, yeni evini çok sevdiğini söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu: "30 yıllık evli olmamıza rağmen, yeni evimizle birlikte sanki yeniden evlendik. Eşyalarımızı da yeniledik. Eski evim sobalıydı; yeni evim doğalgazlı, sıcak ve çok güzel. Komşularım da değişmedi. Bize en büyük avantajı bu oldu. Birbirimize oturmaya gitmemiz bir asansör kadar uzaklıkta. Evim yeni oldu, komşularım aynı bu yüzden çok mutluyuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum."


Geri Dön