27 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

Gaziosmanpaşa Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

Türkiye’nin en büyük “yerinde kentsel dönüşüm” çalışmasının sürdürüldüğü Gaziosmanpaşa’da, Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için noter huzurunda kura çekimi yapıldı. 

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Davet Salonu’nda düzenlenen kura çekimine, Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden ve Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile hak sahipleri katılım gösterdi.

Proje bitirildiğinde Gaziosmanpaşalı vatandaşlar 527 konut, 11 dükkan, 882 araçlık otopark, 7 bin 500 metrekare yeşil alan, zengin sosyal tesis alanlar ve çocuk oyun alanlarının yer aldığı depreme dayanıklı ve güvenli yaşam alanlarına kavuşmuş olacak.

Gaziosmanpaşa Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi nde kuralar çekildi!

VATANDAŞLARA GÜVENLİ KONUTLAR

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kura çekimi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "Gaziosmanpaşa’da yerinde kentsel dönüşüm kapsamında bir projede daha kura çekilişi yapıyoruz. Biz bu projede 538 bağımsız birimi şu anda hak sahipleri ile bir araya getiriyoruz" diye konuştu. 

Konutlarla burada insanları buluştururken aslında onlara depreme dayanıklı, konforlu, altyapı sorunu bulunmayan, mülkiyet sorunu ortadan kalkan güvenli konutlar teslim ettiklerinin altını çizen Hasan Tahsin Usta, "Doğal olarak İstanbul’un en önemli problemlerinin başında gelen otopark kapsamında da her bağımsız birime bir otopark inşa ediyoruz. Sloganımız ise ‘komşuları değil konutları yeniliyoruz.’ Bu yerinde kentsel dönüşümle aslında hızlıca Gaziosmanpaşa’yı değiştirmeye, geliştirmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Gaziosmanpaşa Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi nde kuralar çekildi!

2024'ÜN ORTALARINA KADAR TESLİM EDİLECEK 

Kuraların hayırlı olmasını dileyen Hasan Tahsin Usta, "İnşallah gelecek senenin ortalarına kadar bu konutları hak sahiplerine teslim etmiş olacağız. Bir taraftan temel atıyor, bir taraftan kura çekiyor, bir yandan hak sahiplerine yeni konutlarımızı teslim ediyor, diğer yandan da yeni bölgelerde vatandaşlarımızla uzlaşma çalışmalarına devam ederek, yeni kentsel dönüşüm bölgelerinde çalışmaları başlatmaya gayret ediyoruz. Başlamış olanları da bir an önce bitirip hak sahipleri ile buluşturmak amacıyla çalışıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Hak sahiplerinden Gülten Karaçam, “Bir süredir bekliyorduk. Şu anda çok heyecanlıyız. Gerçekten mahalle olarak da çok gurur verici bir durum. Çok mutluyuz. Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum, baya bir emek harcadı. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

Kura çekimi sebebiyle mutlu olduğunu dile getiren Turgut Paralı ise, “Güzel bir kura çektik, mutluyuz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 

Kiracılara müjde! Kira fiyatları yeni yılda asgari ücret zammından etkilenmeyecek!

Ankara Valiliği'nden satılık 4 arsa! Başkentte arsa arayanlar dikkat!

TOKİ'nin Bursa’daki dönüşüm projelerinde son durum!


Geri Dön