27 / 04 / 2024

TOKİ'nin Bursa’daki dönüşüm projelerinde son durum!

TOKİ'nin Bursa’daki dönüşüm projelerinde son durum!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sıcaksu’da Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle başlattığı dönüşüm projesindeki son durumu kaleme aldı…



Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sıcaksu’da Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle başlattığı dönüşüm projesindeki son durumu kaleme aldı. Peki Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sıcaksu’da Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle başlattığı dönüşüm projesindeki son durumu kaleme aldı. Peki Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

İşte İhsan Aydın'ın kaleme aldığı yazısında öne çıkan satırlar:

Sayıları ne kadar artarsa muhtemel bir depremde yıkık ve kayıplarımızın sayısı da o derece azalmış olacak.

Hemen her gün Bursa'nın Osmangazi ilçemizin Sıcaksu semtinden geçiyoruz. Buradaki termal bölgenin bir kısmını kentsel dönüşüm amaçlı konuta açan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle başlatmış olduğu blokları da tek tek yükseliyor.

TOKİ nin Bursa’daki dönüşüm projelerinde son durum!

Bu durum geçerken dikkatimizi çekiyor. Yüklenici firma da işi sıkı tutuyor. Dericilerden boşlamış o atıl alandaki yapıların imalatı hızlandı. Merakla beklenen yerel seçime kadar belki de blokların büyük kısmının karkası tamamlanmış olacak. Çünkü, toprak seviyesini geçen bloklarda hızlı bir ilerleme de göze çarpıyor.

Sıcaksu kentsel dönüşümü çok tartışıldı, halen de tartışılmaya devam ediyor fakat bölgenin diğer salaş yapılarının ortadan kaldırılması ve vatandaşların güvenli, modern kent donatılarından olan yeni yapılara kavuşması açısından buradaki imalatları önemsiyoruz.

Gönül, elbette bölgenin tümünün termal projeler için kullanılmasından yana. Ancak, pandemi, depremler, ekonomik krizler ve bunların tüm dünyaya etkileri göz önüne alındığında buraya termal tesis yapacak yatırımcılar da bulunamadı.

Bulunmuş olsa, Bursa Büyükşehir Belediyesi eline geçmiş bu alanının tümünü o amaçla kullanılırdı.

Yine de burada kamu yararı olduğuna inananlardanız.

Elde edilmiş alanın yalnızca kentsel dönüşüm amaçlı kullanılması halinde bile kamusal fayda elde edilmiş olacak. Ayrıca yıkılmaya yüz tutmuş bir tek çürük yapı sahibini bile ikna edip, buradaki modern ve güvenli yapılara taşımak da kamusal hizmet.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin şehir merkezindeki ilçelerde yürütmüş olduğu kentsel dönüşüm projeleri içinde bize göre Sıcaksu’nun da ayrı bir değeri var.

 

En düşük emekli maaşı 10 bin 459 TL'de mi kalacak? SSK, BağKur emeklileri hemen bu detaya bakın!

'İstanbul'da konut arzı artacak!'

Kiralar yüzde 25 düştü!


Geri Dön