06 / 05 / 2024

Kiralar yüzde 25 düştü!

Kiralar yüzde 25 düştü!

Emlak sektöründe denetimler ve konut alımında kredi kısıtlaması kiralık konutlarda fiyatları son 4-5 ayda yüzde 25 geriletti. İstanbul Fatih’te emlakçılık yapan Emre Dinçer, “16 bin TL olan ev, 12 bin TL'ye indi. Ev sahiplerinin aklı başına geldi” diye konuştu.



Gayrimenkul sektöründe yapılan denetimler ve 2. ev alımında kredi kısıtlaması gibi uygulamalar kira tutarlarındaki geri çekilmeyi de beraberinde getirdi. Mega kent İstanbul’daki  emlakçılar, talep azalınca mülk sahiplerinin geri adım attıklarını ve kiralık konut fiyatlarının son 4-5 ayda yüzde 25 düştüğünü söyledi.

YeniŞafak’tan Mehmet Ali Parto imzalı habere göre, Fatih’te 22 senedir emlakçılık yapan Emre Dinçer, “Kimse kiralık konut sormuyor. Ayda ortalama 1 defa ev kiralıyoruz. Fiyatların yüzde 25 gerilediğini söyleyebilirim. Örneğin; 16 bin TL şeklimde olan kiralık bir ev, 12 bin TL'ye kadar indi. Nihayet konut sahiplerinin aklı başına geldi” diye konuştu.

Kiralar yüzde 25 düştü!

YENİ YILDA DA GERİ ÇEKİLMELER SÜRER

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada fiyatların 2024 yılında daha da gerileyeceğini öngördüklerini dile getiren Emre Dinçer, şunları kaydetti: “Fatih Karagümrük’te konut kiraları ortalama 10 bin TL diyebiliriz. Çok vicdanlı konut sahipleri varken, acımasız ve astronomik kiralar talep edenler de var. Yılbaşını bekleyip, asgari ücretin artmasını bekleyenler de var. Fakat piyasa giderek normalleşiyor. 2024 yılında da kiraların talebe bağlı olarak daha da makul seviyelere geleceğini düşünüyorum.”

FİYATI İNDİREYİM KONUTUM BOŞ KALMASIN

Bağcılar Göztepe’de emlakçılık yapan Dialog Ada Gayrimenkul’un sahibi Sabahattin Çabuk da faiz oranlarının yükselmesi ve krediye erişimin zorlaşmasının konut piyasasını fazlasıyla etkilediğini söyledi. Sabahattin Çabuk, "Satılık konutlarda alıcı yok ve satış olmuyor. Kiralık konutlara ilgi azaldı. Fiyatlarda gözle görülür bir düşüş var. Konut sahipleri de 'Konutum boş kalacağına 3-4 bin TL geri çekeyim de kiramı alayım' kafasında hareket ediyor. Yani istedikleri rakamlardan kiraya veremeyince mecbur fiyatları düşürmek zorunda kalıyorlar" dedi. Çabuk ayrıca açıklamasında ayda ortalama 5-6 ev kiraladıklarını ve Göztepe’deki konutların kirasının konumuna göre 10 bin TL ila 20 bin TL arasında değiştiğini kaydetti.

 

Emekli kiracılar mağdur oldu!

Warren Buffett Türkiye'de yaşasaydı uzun vadeli yatırımcı olur muydu?

Türkiye konut fiyatlarıyla Avrupa'da lider!


Geri Dön