06 / 05 / 2024

İlkin Kilerci: Faiz oranları referandumdan sonra yükselecek!

İlkin Kilerci: Faiz oranları referandumdan sonra yükselecek!

Emlakkulisi.com sektör buluşmasında faiz oranlarını değerlendiren Piyalepaşa Gayrimenkul Pazarlama İletişim Müdürü İlkin Kilerci referandumdan sonra faiz oranlarının yükseleceğini düşündüğünü söyledi.




Piyalepaşa Gayrimenkul Pazarlama İletişim Müdürü İlkin Kilerci Emlakkulisi.com sektör buluşması toplantısında yaptığı açıklamada referandumdan sonra faiz oranlarının yükseleceğini düşündüğünü belirtti. 


İlkin Kilerci'nin açıklamaları şu şekilde;


Yaklaşık 14 yıldır sektördeyim. Farklı şirketlerde pazarlama üzerine devam ettim. Şuanda Polat Grubu'na bağlı Piyalepaşa İstanbul projesinin pazarlama işlerini yürütüyorum. Çok marka odaklı konuşmak istemiyorum. 1.18 faizli inşa zamanında kredi verilmediği dönemleri de yaşadığımız için o zamana bakınca daha sonra 0.70'leri görünce aslında yüksek diye tabir ediyoruz. Ben referandumdan sonra faiz oranlarının yükseleceğini düşünüyorum. Ama şu durumda baktığınızda konut almanın aslında en doğru zamanı. Çünkü, dolar yükseldi. Biz dolar artışını maliyetlere yükleseydik yüzde 25 daha fazla fiyatlarla çıkıyor olmamız lazımdı. Kullanıcı yada kot alıcısı biraz daha uzun süreçlerde karar vermek istedi. Kendine özel ödeme planları istedi. Çünkü, doları varsa dolar yükseldiği için parası değerlendi. Sadece Türkiye pazarı için bakmamak lazım. Diğer ülkelerdeki Türk vatandaşları için aslında bulunmaz bir fırsattı bu dönem. Normal zamanda 2+1 alınırken, şuan 3+1 daire almaya başladılar. Yurt dışı pazarına baktığımız zaman çok olumlu yansımaların olduğunu düşünüyorum. Evet, istikrar sağlanamadığı için düşüşler oldu, süreçler uzadı ama hala İstanbul çok büyük bir marka. Yapı sektöründe önümüzdeki deprem senaryosu var. Nitelikli konut her zaman prim yapacak. Barınma en temel ihtiyaçtır. Stok fazlası vardır yoktur bunları hep konuşuyoruz. Hala gelişmeye devam ediyor çoğu markamız. Devlet desteğe devam ediyor. Bankacılar devam ediyor. Kardan biraz daha feragat edip, tüketici lehine bir şeyler yaptık. Ekonominin aslında güçlenebilmesi için inşaat sektörü ihtiyacı var. Biraz daha optimistik bakmak gerektiğini düşünüyorum. Evet, kötü zamanlarımız oluyor ama mutlaka bunları önlemleri alınacaktır. Nitelikli konutlar mutlaka müşteri toplayacaktır. Sektöre negatif bakmıyorum. Burada ekmek var. Yapı kalitesini artırmak gerekecek. 





Geri Dön