29 / 04 / 2024

İmar affı fırsatçıları nasıl engellenir?

İmar affı fırsatçıları nasıl engellenir?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''imar affı fırsatçılığı'' hakkında sorulan soruyu yanıtladı...



Boğaziçi öngörünüm bölgesinde yer alan ve bu sebeple imar affı kapsamına alınmayan bazı bölgelerde imar affı kapsamına alındı. İmar fırsatçıları hemen harekete geçti.

Boğazda ön görümüne imar affı söylemi çıktıktan sonra arsa tapulu 4 katlı apartmanda 4. kattaki daire sahibi çatı katını çıkmaya çalışıyor. Nasıl önlem alabiliriz. ● F.S.

Her imar affı çıkışında birçok problem yaşanır, işte onlardan birini yaşıyoruz. “Özel mülkler üzerine yapılmış proje dışı inşaat af kapsamı dışındadır” diyoruz ama bunlara dahi yapı kayıt belgesi verildi. Yani neredeyse ‘sana izin yok’ denilen bina kalmadı. Şimdi de Boğaziçi öngörünüm bölgesi af kapsamına alındı. Af kapsamına alınırken cümle olarak yapılan açıklamada ‘öngörünümün deniz görmeyen arka tarafları’ denildi ama plana bakıyorum basbayağı deniz tarafı.

Rumeli Kavağı içi kısımları, Yeni Mahalle, Merkez, Kocataş, Maden, Büyükdere, Çayırbaşı, İstinye ve Yeniköy’ün bazı bölümleri, Cumhuriyet, Kireçburnu, Tarabyaüstü, Kireçburnu, Rumeli Feneri, Rumelihisarı ile Baltalimanı’nın bir kısmı, Rumelikavağı, Anadolu Kavağı, Anadolu Feneri, Yalıköy, Beykoz Merkez, Çubuklu, Çiğdem, Göksu, Paşabahçe, Anadoluhisarı, Göztepe, Kuzguncuk, Beylerbeyi, Küplüce, Kirazlıtepe, Çengelköy, Kuleli ile Kandilli'nin bir kısmı. Bu halde geri kalan alanlar için de bir iyilik düşünülmesi akıllara geliyor. Zira denizden bakın bakalım Boğaziçi'nin inşaat yapılmamış yeri kalmış mı? Mahkemelerle gittiğim keşiflerde önü arkası denilmeden kale gibi binaların yapıldığına tanık oldum.

Şimdi geleyim okuyucumun yanıtına. Diyor ki binamızda üst kat affı duyunca bir kat daha çıkma hazırlığında. İyi ama bu af bugün yapılıp sonra affa müracaat edenleri kapsamıyor. Af, 31 Aralık 2017’den önce inşa edilen yapılar için. Dolayısı ile bu komşunun girişimi olursa boşuna olur.

40 mahalleye Boğaziçi imar barışı piyangosu!


Geri Dön