29 / 04 / 2024

İmar barışı devletin vatandaşla barışmasını sağlayacak!

İmar barışı devletin vatandaşla barışmasını sağlayacak!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve ’İmar Barışı’ diye komuoyunda duyurulan yasa ile ilgili açıklamalar yaptı. 



Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın İmar Barışı yasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.  İmar Barışı’nı devletin bir anlamda vatandaşla barışmasını sağlayan yasa” olarak belirten Başkan Aydın yasa ile ilgili olarak şunları söyledi;

”Temel itibariyle ruhsatsız yada ruhsata aykırı olarak 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış olan konut, iş yeri ayırmaksızın bütün yapıları bir anlamda legalize eden, kayıt altına alan, tescil eden ve yapı kayıt belgesi vererek bunları resmileştiren bir süreci ihtiva ediyor.Vatandaşımızın hazine arazisi üzerinde gecekondusu varsa buna başvurup bu hazine arazisini satın alabilecekler. Kendi arazisi var, toprak tapusu var ama evi kaçak, onların da binalarını, bina tapusu diye tabir ettiğimiz, kat mülkiyetine dönüştürme imkanları olacak. Ya da yeni bina yapılmış ama iskanı alınmamış, su ve elektrik paraları şantiye tarifesi üzerinden geliyor.Bunlar artık bireysel abonelik yaparak konut yada iş yeri tarifesi üzerinden ödeme imkanına kavuşacak. Ya da iş yeri var ruhsat alamıyorlar, bina kaçak, iskanı yok, bunlar da artık ruhsat alabilecek hale gelecekler. Binalarda kaçak kısımlar kayıt altına alınarak legalize ediliyor. Dolayısıyla çok geniş alanda, geniş kitleleri ilgilendiren bir yasa, genel anlamda bir rahatlama, vatandaşımızın bir çok sorununu çözecek uygulama”diye açıklama yaptı. 

İmar Barışı şeklinde adlandırılan sürecin yetkilisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olduğunu belirten Başkan Aydın, Eyüpsultan Belediyesi olarak Bakanlığın yetkililerine Belediye Hizmet Binasının girişinde bir oda tahsis ettiklerini de dile getirdi. 

Başkan Aydın , “Orada arkadaşlarımız hergün vatandaşlarımıza yardımcı oluyorlar. Danışmanlık hizmeti veriyorlar, başvuruları alıyorlar. Dileyen vatandaşlarımız mesai içerisinde oradan bilgi alabilirler, başvurularını yapabilirler. Başvurularımız, uzatılmadığı takdirde 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. Şu ana kadar yüzlerce vatandaşımız geldi, başvurularını yaptı. Biz Belediye olarak, İmar Barışı ile ilgili bilgilendirme amacıyla bir broşür bastırdık. Bu broşürde biz temel bilgileri yazdırdık. Bunları dağıtıyoruz. Belediyemizden de broşürleri alabilirler” dedi. 


Geri Dön