27 / 04 / 2024

İmar barışı gelecek mi? sorusuna Bakan Özhaseki'den net yanıt: Kesinlikle yıkılır!

İmar barışı gelecek mi? sorusuna Bakan Özhaseki'den net yanıt: Kesinlikle yıkılır!

Son zamanlarda ''imar barışı'' söylentileri yayılmaya başlarken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den açıklama geldi. 



İmar barışı ile ilgili son günlere çok fazla iddia ortaya atırlırken vatandaşlar imar affının gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nden imar affı ile ilgili net açıklama geldi. 

 
İMAR AFFI GELECEK Mİ?

"İmar barışı" söylentilerine cevap veren Bakan Özhaseki, bunun "kesinlikle olmayacağını" vurgulayarak, "Böyle bir beklentiyle iş yapanlar sakın yapmasınlar. Başlarına belayı satın almasınlar. Kesinlikle yıkılır" ifadesini kullandı. 

 İmar barışı gelecek mi? sorusuna Bakan Özhaseki den net yanıt: Kesinlikle yıkılır!

'KESİNLİKLE YIKILIR'

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkıcılığı bir kez daha gözler önüne serilen imar affı uygulaması son dönemde yeniden gündeme geldi. 

Muğla’nın Bodrum ilçesi gibi tatil yerlerinde insanların "yerel seçimler öncesi imar affı çıkacak" söylentisiyle kaçak yapılara yöneldiği söyleniyor.

Hürriyet’ten Fatih Çekirge’nin haberine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bu iddialara ilişkin net bir açıklama yaptı.

İmar affının kesinlikle gündemde olmadığını söyleyen Özhaseki, "Böyle bir beklentiyle iş yapanlar sakın yapmasınlar. Başlarına belayı satın almasınlar. Kesinlikle yıkılır” dedi.

 İmar barışı gelecek mi? sorusuna Bakan Özhaseki den net yanıt: Kesinlikle yıkılır!
MURAT KURUM'DAN İMAR BARIŞI AÇIKLAMASI!

İmar Barışı ile ilgili İstanbul'u kaderine terk edemeyeceklerine dikkat çeken Bakan Kurum, "Ehliyetsiz, liyakatsız insanlara terk edemeyiz. Hiçbir yeşil alan yapmayan, hiçbir şekilde konut dönüştürmeden" dedi ve imar barışı çıkarmak gibi bir gündem olmadığına dikkat çekti. 

İmar barışının bina sağlam anlamına gelmediğinin altını çizen Murat Kurum, "Depremde yıkılan konutlar 6.4'ü imar barışına başvurmuş. 1,5 milyon konutta insanlarımızın tapusu, mülkiyeti var. Ama bu bina sağlam anlamı çıkmıyor" dedi ve İstanbul'un hep birlikte yeniden inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

İmar barışında son dakika gelişmesi! Yeni imar affı gelecek mi? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Depremin vurduğu 11 ildeki imar affı rakamları ortaya çıktı! İşte il il o rakamlar...

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Geri Dön