16 / 05 / 2024

İmar barışında son dakika gelişmesi! Yeni imar affı gelecek mi? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

İmar barışında son dakika gelişmesi! Yeni imar affı gelecek mi? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, imar barışı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki yeni imar affı gelecek mi?



İstanbul'daki dönüşüme de dikkat çeken Bakan Kurum, megakentte dönüşmesi gereken 1,5 milyon konu olduğunu vurguladı, bunların yüzde 20'sinin çok acil olduğunu söyleyerek "Şu anda İstanbul'un 39 ilçesinde, 93 bin konut devam ediyor. Daha da bu iradeyi güçlendirerek ortaya koymak zorundayız" diye konuştu. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamında ilk projenin temelinin 22 Nisan'da atılacağını da açıklayan Murat Kurum, "Biz 1,5 milyon riskli konutumuzun 500 binini olduğu yerde yapacağız. Kalan 500 bin konutumuzu da uydu kentler kuracağız. Bunun da ilk temellerini inşallah 10 bin konutun temelini ayın 22'sinde sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifi ile atacağız" ifadelerine yer verdi. 

İmar barışında son dakika gelişmesi! Yeni imar affı gelecek mi? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

İMAR BARIŞI GELECEK Mİ? 

İstanbul'u kaderine terk edemeyeceklerine dikkat çeken Bakan Kurum, "Ehliyetsiz, liyakatsız insanlara terk edemeyiz. Hiçbir yeşil alan yapmayan, hiçbir şekilde konut dönüştürmeden" dedi ve imar barışı çıkarmak gibi bir gündem olmadığına dikkat çekti. 

İmar barışının bina sağlam anlamına gelmediğinin altını çizen Murat Kurum, "Depremde yıkılan konutlar 6.4'ü imar barışına başvurmuş. 1,5 milyon konutta insanlarımızın tapusu, mülkiyeti var. Ama bu bina sağlam anlamı çıkmıyor" dedi ve İstanbul'un hep birlikte yeniden inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması! Büyük depremde neler olacak? 

Canlı altın fiyatları: Altın fiyatları düşüyor! Gram altın, çeyrek altın ne kadar? 11 Nisan Salı altın fiyatları

100 bin konutun inşası başlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı: Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uydu kentler yapılacak!


Geri Dön