06 / 10 / 2024

İmarlı arsa arayanlara müjde! Belediyeler Antalya ve bir şehirde daha 13 arsa satacak!

İmarlı arsa arayanlara müjde! Belediyeler Antalya ve bir şehirde daha 13 arsa satacak!

Antalya ve Ordu’da yer alan 13 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsaların satış ihalesi 17 Ekim ve 24 Ekim’de yapılacak.




Antalya ve Ordu’da yer alan 13 adet arsa satışa çıkarıldı. Alanya Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve Antalya Alanya’da yer alan imarlı arsaların yüz ölçümleri 400 metrekare ile 3 bin 860,12 metrekare arasında değişiyor. 

Kargıcak, Mahmutlat, Tosmur ve Kellerpınarı mahallelerinde yer alan arsaların muhammen bedelleri 7 milyon 520 bin TL ile 30 milyon 880 bin TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri de 229 bin 350 TL ile 926 bin 400 TL arasında değişiyor. 

Arsaların satış ihaleleri 24 Ekim 2024 tarihinde saat 10.00 ile 12.00 arasında Alanya Belediyesi encümen toplantı salonunda yapılacak.

Altınordu Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve Ordu Altınordu’da yer alan arsaların alanları 485,44 metrekare ile 3 bin 95,91 metrekare arasında farklılık gösteriyor. 

Muhammen bedellerin 7 milyon 281 bin 600 TL ile 29 milyon 411 bin 145 TL arasında değiştiği arsalar için ödenecek geçici teminat bedelleri 218 bin 448 TL ile 882 bin 344,35 TL arasında değişiyor. 

Kumbaşı ve Kayabaşı mahallelerinde yer alan arsaların satış ihaleleri 17 Ekim 2024 tarihinde saat 09.10 ile 09.50 arasında Altınordu Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.


ALANYA’DA SATILIK 9 ARSA 

Alanya Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsaların muhammen bedelleri 7 milyon 520 bin TL ile 30 milyon 880 bin TL arasında değişiyor. İmarlı arsaların satış ihalesi 24 Ekim’de gerçekleştirilecek.

TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR
Antalya İli Alanya Belediye Başkanlığından:

1- İHALENİN KONUSU: Alanya Belediyesi mülkiyetinde bulunan aşağıda belirtilen 9 adet taşınmaz 2886 sayılı D.İ.K.’nun 35/a maddesi uyarınca KAPALI TEKLİF (ARTTIRMA) USULÜ ile satılacaktır. Satılacak taşınmazların;

2- Şartname Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden mesai saatleri içinde temin edilebilir.
3- İhale Alanya Belediyesi encümen toplantı salonunda yapılacaktır.
4- Şartnamede beyanın esas olduğu belirtilen hususlarda (adres, telefon ve faks numarası, elektronik posta adresi vs.) yazılı beyan verilmesi, belge istenen hususlarda ise (ikametgah, vekaletname vs.) belgeyi düzenlemeye yetkili makamlardan alınan belge örneklerinin sunulması gerekmektedir.
İhaleye katılacak gerçek veya tüzel kişilerden aşağıdaki şartlar aranır.
GERÇEK KİŞİLERDEN:
4.1. Kanuni ikametgahı ve nüfus cüzdanı fotokopisi,
4.2. Türkiye’de tebligat için adres göstermesi,
4.3. İstekliler adına vekaleten ihaleye iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri,
4.4. Geçici Teminat makbuzunu veya Geçici Teminat mektubu ve Cayma Tazminatı makbuzunu,
4.5. Yabancı istekli gerçek kişiler için Türkiye’de gayrimenkul edinebilmesine ilişkin şartları taşıma ve Türkiye’de tebligat için Adres Beyanı.
4.6. Ortak girişim olması halinde, ortakların hisse oranlarını gösterir noter tasdikli ortak girişim beyannamesi (ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her biri için gerçek ve tüzel kişiler için istenen belgelerin verilmesi gerekir.)
4.7. Alanya Belediyesi’ne borcu olmadığına dair Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınan Borcu Yoktur yazısı
4.8. Kapalı Teklif Usulü İhale Şartnamesi ve eklerinin (İhale Dokümanı’nın) satış bedelinin ödenmesine müteakip,idareden alınacak “İhale
Dökümanı Satış Belgesi” .
TÜZEL KİŞİLERDEN:
4.9. Tüzel kişiliğin bulunduğu yerin Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan, 2024 yılı içinde alınmış, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğinin belgelerinin, bu tüzel kişiliğinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.)
4.10. Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve faks numarası ile elektronik posta adresi.
4.11. Tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin sirkülerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca ve Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.)
4.12. İstekliler adınavekaleten ihaleye iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile noter tasdikli imza sirküleri, (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekâletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca
onaylanmış olması gerekir.)
4.13. Yabancı İstekli tüzel kişiler için Türkiye’de gayrimenkul edinebilmesine ilişkin şartları taşıma ve Türkiye’de tebligat için adres beyanı.
4.14. Geçici teminat makbuzunu veya Geçici Teminat Mektubu,ve Cayma tazminatı makbuzunu,
4.15. Ortak girişim olması halinde, ortakların hisse oranlarını gösterir noter tasdikli ortak girişim beyannamesi (ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her biri için gerçek ve tüzel kişiler için istenen belgelerin verilmesi gerekir.)
4.16. Yabancı isteklilerin sunacakları yurtdışında düzenlenmiş her türlü belgenin Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluklarınca tasdik edilmiş veya apostil şerhini havi olması.
5- Alanya Belediyesi’ne borcu olmadığına dair Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınan Borcu Yoktur yazısı
6- Kapalı Teklif Usulü İhale Şartnamesi ve eklerinin (İhale Dökümanı’nın) satış bedelinin ödenmesine mütakip, İdareden alınacak “İhale Dökümanı Satış Belgesi” .
7- Halen haklarında ihaleden yasaklama kararı bulunan Gerçek ve Tüzel kişiler (kendi adına veya temsilen) ihalelere katılamayacaklardır. Bu kişilere ihale yapılmış olsa bile ihale iptal edilecektir.
8- Satılacak taşınmazlara ait imar durum bilgileri ihale şartnamesinde belirtilmiştir.
9- Belediyemiz ihaleyi yapıp yapmamakla ve arttırmada en uygun bedeli tespitte serbesttir.
10- İstekliler tekliflerini "Tahmin edilen satış bedeli" üzerinden arttırma yapmak suretiyle vereceklerdir. Bu ihalede uygun bedel; tahmin edilen satış bedelinden aşağı olmamak üzere, teklif edilen bedellerin en yükseğidir.
11- İhaleye girecekler Geçici Teminatı ve Cayma Tazminatını yatırıp şartnamede istenen ve yukarıda belirtilen evrakları 23.10.2024 günü saat 16.00'ya kadar sıra numaralı alındı makbuzları karşılığında Güllerpınarı Mahallesi İzzet Azakoğlu Caddesi No:58 - Alanya/Antalya adresinde bulunan İhale Komisyon Başkanlığına (Alanya Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü) verilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine Komisyon Başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin Adı ve Soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek teklifin 23.10.2024 günü saat 16.00'ya kadar İhale Komisyon Başkanlığına ulaşması şarttır. İhale Komisyon Başkanlığına verilen
tekliflerin herhangi bir sebeple geri alınamayacağı ilan olunur. Faks veya internet ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir. İhaleye girecekler için Dosya ücreti 1.000,00.₺ -(KDV dâhil)’dir.
İLAN OLUNUR


İmarlı arsa arayanlara müjde! Belediyeler Antalya ve bir şehirde daha 13 arsa satacak! 

ORDU’DA SATILIK 4 ARSA

Altınordu Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsaların muhammen bedelleri 7 milyon 281 bin 600 TL ile 29 milyon 411 bin 145 TL arasında farklılık gösteriyor. Arsaların satış ihaleleri 17 Ekim 2024 tarihinde yapılacak.

TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR
Ordu İli Altınordu Belediye Başkanlığından:

1.1. Mülkiyeti Belediyemize ait İlimiz Altınordu İlçesi, Kumbaşı Mahallesinde bulunan 1059 ada 5 parsel numaralı arsa vasıflı 485,44 m2 yüzölçümlü, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında konut alanı içerisinde kalmakta olan TAKS=0,25 ayrık nizam-4 kat yapılaşma koşuluna sahip taşınmaz, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereği açık teklif usulü ile satışı yapılmak üzere,
1.2. Mülkiyeti Belediyemize ait İlimiz Altınordu İlçesi, Kumbaşı Mahallesinde bulunan 143 ada 38 parsel numaralı tarla vasıflı 686,67 m2 yüzölçümlü, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında konut alanı içerisinde kalmakta olan TAKS=0,25 ayrık nizam-4 kat yapılaşma koşullarına sahip taşınmaz 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereği açık teklif usulü ile satışı yapılmak üzere,
1.3. Mülkiyeti Belediyemize ait İlimiz Altınordu İlçesi, Kayabaşı Mahallesinde bulunan 2150 ada 2 parsel numaralı arsa vasıflı 2.372,04 m2 yüzölçümlü, İmar planında Ticaret alanı Emsal= 1,50 Yençok= 15,50 m yapılaşma koşuluna sahip taşınmaz, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi gereği kapalı teklif usulü (artırma) ile satışı yapılmak üzere,
1.4. Mülkiyeti Belediyemize ait İlimiz Altınordu İlçesi, Kayabaşı Mahallesinde bulunan 2149 ada 2 parsel numaralı arsa vasıflı 3.095,91 m2 yüzölçümlü, İmar Planında Konut Alanı Emsal=1,50 Yençok=30,50 m yapılaşma koşuluna sahip taşınmaz, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi gereği kapalı teklif usulü (artırma) ile satışı yapılmak üzere ihaleye çıkartılmıştır.
2. Şartname ve ekleri Altınordu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Tahakkuk Şefliğinden 1.000.00 TL karşılığında alınacaktır.
3. İhaleler Yeni Mahalle 321 Sokak No:1 Altınordu/ORDU adresinde bulunan Altınordu Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda aşağıda tabloda belirtilen tarih ve saatte yapılacaktır.

4. İstekliler istenen belgelerin asıllarını veya Noter tasdikli suretlerini eksiksiz olarak hazırlayıp, dosyalarını ihalenin yapılacağı tarihten 1(bir) gün önce saat 15:00’e kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında Altınordu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Tahakkuk Şefliğine teslim edecektir. İstekliler 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesi hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri tekliflerini iadeli taahhütlü olarak da gönderebilirler. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin
adı ve soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına (Yazı İşleri Müdürlüğü’ne) ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeni ile işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir. Altınordu Belediye Başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.
5- İhaleye Katılabilme Şartları :
A) Gerçek Kişiler:
1. Yasal Yerleşim Yeri belgesi.
2. Nüfus Kayıt Örneği.
3. Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri. Ayrıca irtibat için telefon numarası ve faks numarası ile elektronik posta adresi,
4. İhalenin yapıldığı yıl içinde veya ihale tarihinden önce en fazla 6 ay içerisinde alınmış Noter tasdikli imza beyannamesi,
5. Şartnamede belirlenen geçici teminata ait alındı belgesi veya banka teminat mektubu.
6. Ortak girişim olması halinde istenilen belgeler ile birlikte İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış şekli ve içeriği ilgili mevzuatlarla belirlenmiş Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi. (1-2-3-4-9. maddelerindeki istenilen belgeler her bir ortak tarafından ayrı ayrı verilecektir. Diğer belgeler bir ortak tarafından sağlanabilir.)
7. Vekâleten katılması halinde İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış Noter tasdikli vekâletname ile vekilin Noter onaylı imza örneği.
8. İhale dokümanının satın alındığına dair belge.
9. Altınordu Belediyesinden ilk ihale ilan tarihi itibarıyla alınmış “borcu yoktur belgesi.”
10. Şekli ve içeriği ihale dokümanında belirtilen teklif mektubu. ( 35/a Madde gereği kapalı teklif usulü (artırma) ile satışı yapılacak olan taşınmaz ihalesine katılacaklardan istenecektir.)
11. İhaleye iştirak eden tarafından her sayfası ayrı ayrı imzalanmış şartname.
B)Tüzel Kişiler:
1. Şirketin Kanuni adresini belirten adres beyanı. Ayrıca irtibat için telefon numarası ve faks numarası ile elektronik posta adresi.
2. İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış ilgilisine göre Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar siciline kayıtlı olduğunu gösterir resmi kurum ve kuruluşlardan alınan belgelerden sadece biri.
3. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren Noter tasdikli imza sirküleri ile Ticaret ve/veya Sanayi Odasından alınmış güncel Ticaret Sicil Tasdiknamesi.
4. Şartnamede belirlenen geçici teminata ait alındı belgesi veya banka teminat mektubu.
5. Ortak girişim olması halinde istenilen belgeler ile birlikte İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış şekli ve içeriği ilgili mevzuatlarla belirlenmiş Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi.
(1-2-8 maddelerindeki istenilen belgeler her bir ortak tarafından ayrı ayrı verilecektir. Diğer belgeler bir ortak tarafından sağlanabilir.)
6. Vekâleten katılması halinde İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış Noter tasdikli vekâletname ile şirket imza sirkülerinin yanında vekilin noter onaylı imza örneği.
7. İhale dokümanının satın alındığına dair belge.
8. Altınordu Belediyesinden ilk ihale ilan tarihi itibarıyla alınmış “borcu yoktur belgesi
9. Tüzel kişiliklerde ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlerini belirtilen Ticaret Sicil Gazetesinin aslı veya ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış son güncel tasdikli örneği.
10. Şekli ve içeriği ihale dokümanında belirtilen teklif mektubu. ( 35/a Madde gereği kapalı teklif usulü (artırma) ile satışı yapılacak olan taşınmaz ihalesine katılacaklardan istenecektir.)
11. İhaleye iştirak eden tarafından her sayfası ayrı ayrı imzalanmış şartname. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu uyarınca ilgililere ilan olunur.

 

Altın fiyatlarının önümüzdeki hafta ne kadar olacağı açıklandı!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı açıkladı: Kiracı tarafından ödenen gerçek kirada yıllık artış yüzde 117!

Faiz oranlarının sabit kalması veya değişimi arazi yatırımları için risk mi fırsat mı? 


Geri Dön