29 / 04 / 2024

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti!

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti!

Uluslararası Para Fonu (IMF) raporunda, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekilirken, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmini 0,6 puan artırılarak 3,6’ya çıkarıldı.



Paranın patronu IMF, “Avrupa Bölgesel Ekonomik Görünüm” raporunda Avrupa’nın enflasyonu düşürmeye çalışırken ekonomik büyümesini de sürdürmek zorunda olduğu belirtilirken, bölgede enflasyonun son dönemdeki düşüşe rağmen halen çok yüksek seviyede olduğu ifade edildi.

Uluslararası Para Fonu raporunda, Avrupa’nın 2023 için ekonomik büyüme tahmininin 0,2 puan artırılarak yüzde 0,8’e, gelecek yıl için ise 1,7’e düşürüldüğü belirtildi.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti!

GELİŞMEKTE OLAN AVRUPA EKONOMİLERİ 1,2 BÜYÜYECEK

Gelişmiş Avrupa ekonomilerinin büyümesinin gelecek yıl 1,4’e kadar yükselmesinin belirtildiği IMF raporunda, gelişmekte olan Avrupa ekonomilerindeki büyümenin bu yıl yüzde 1,2’ye yükseltildiği, 2024 yılı büyüme rakamının yüzde 2,4’e çekildiği belirtildi.

Avrupa’nın ekonomik görünümüne ilişkin riskler bölümünde, finansal istikrar riskinin kontrol altına alınamaması halinde kriz veya düşük büyüme olabileceği uyarısı yapıldı. IMF raporunda, para politikası-enflasyon ilişkisi ile ilgili, “Sıkı para politikalarına ihtiyaç var. Bu enflasyonu merkez bankası hedeflerine indirmek için gerekli. Avro Bölgesi'nde politika faizlerinde daha fazla artış olmalı, gelişmekte olan Avrupa ekonomilerindeki merkez bankaları da reel oranların düşük, iş gücü piyasalarının sıkı ve temel enflasyon kalıcılığı için daha fazla sıkılaştırmaya hazır olmalıdır” denildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön