Kentsel Dönüşüm

İMO Başkanı Ali Akgün: Kentsel dönüşüm, tercih değil mecburiyettir!

İMO Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün son günlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalar yaparak,  kentsel dönüşümün bir tercih değil, bir zorunluluk olduğunu söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Özgür Kocaeli gazetesine konuşan Ali Akgün, yaptığı açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İMO ortaklığı ile yapılan yapı stoku tarama çalışması, kentsel dönüşüm projeleri ve depreme hazırlık konusu ile ilgili önemli detaylar verdi.

TÜRKİYE'DE YAPILMAYAN BİR ÇALIŞMA

İMO Başkanı Ali Akgün konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İMO Kocaeli Şubesi arasında yapılan protokol neticesinde 250 bin yapının hızlı tarama yöntemi ile incelendiğini dile getirerek, şunları söyledi: "Yaptığımız söz konusu bu çalışmayla ülkemizin hiçbir noktasında yapılmayan bir hazırlığı tamamladık. Köyler, şehir merkezleri kısaca Kocaeli şehrinin toplamda 12 ilçesinin tamamında binalara hızlı tarama yöntemini uyguladık. Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri, tarama sonucunda ortaya çıkan verileri değerlendiriyor. Verilerden çıkaracakları raporu Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edecekler."


DİĞER KENTLERİN ÇOK ÖNÜNDEYİZ

Ali Akgün, açıklamasında “Ülkemizin konumu nedeniyle pek çok kentimiz fay hattı üzerinde ve her an deprem tehlikesiyle yüz yüze kalabilecek potansiyelde. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İMO Kocaeli Şubesi olarak şehri depreme hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kocaeli olarak yaptığımız çalışmalar diğer kentlerin çok önünde."

Yaptığı açıklamada Kocaeli'nin, Türkiye genelinde depreme hazırlık çalışmalarında çok ileride olduğunu kaydeden Akgün, Kocaeli'de 250 bin binanın taramasının gerçekleştirilerek depreme hazırlık konusunda ciddi bir yol katettiklerini belirtti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MECBURİYETTİR

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün bir gereklilik olduğunu kaydeden Akgün, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bir konuşmasında toplamda130 bin bağımsız bölümün dönüşmesi gerektiğini kaydetti. İMO olarak biz de bu kentsel dönüşümün yapılması gerektiğine inanıyoruz. Kentsel dönüşüm bir tercih değil, yaptığımız çalışmalar neticesinde gerekliliktir. Söz konusu bu gereklilik nedeniyle her birey ve kurumun kentsel dönüşümü desteklemesi ve sonuçlandırması zaruridir. Kentsel dönüşümün maliyeti sadece Kocaeli Büyükşehir Belediyesi veya bakanlığın altından kalkabileceği rakamlar değil. Ortak paydada buluşup kentsel dönüşüm için çözüm üretip  bu işin altından kalkabiliriz.
 

Kentsel dönüşüm fırsatçıları iş başında: Hem vatandaşlardan para alıyor hem de müteahhitten!

Ortalama kira ödemeleri iş yerlerinde yüzde 100, konutlarda yüzde 96 arttı!

Gayrimenkule olan ilginin önümüzdeki yıl artması bekleniyor!