27 / 04 / 2024

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69.Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği'nde yaptığı açıklamada imar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...



TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69. Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği ve Plaket Töreni gerçekleştirildi.

Söz konusu yemeğe AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz ve birçok mühendis katılım sağladı.  

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç söz konusu yemekte yaptığı açıklamada imar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI ACİLEN TAMAMLAMALIDIRLAR”

Merakla beklenen plaket töreni öncesinde konuşma gerçekleştiren İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, “Değerli konuklar; hepinizin de bildiği gibi mühendislik doğal kaynakları, bilim ve teknoloji ile birleştirerek insanlık faydasına kullanma sanatıdır. Bizler bilimi ve teknolojiyi insanla ve toplumla bir araya getiren bir mesleğin mensuplarıyız. Yaşamış olduğumuz şubat depreminde on binlerce canımızı kaybettik gördük ki 99 yılından bu yana hiçbir şey yapmamış hiç ders almamışız. Artık insanlarımızı depremlerde kaybetmek istemiyoruz. Siyasilerimiz imar barışı gibi garabet uygulamalardan vazgeçmeli ve kentsel dönüşüm çalışmalarını acilen tamamlamalıdırlar” diye konuştu.

“MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNİN İÇİ BOŞALTILDI”

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Orkun Kılıç konuşmasına şu şekilde devam etti: “Son senelerde özellikle 81 ile 81 üniversite projesinin sonucu olarak teknik alt yapısına, öğretim görevlisi kadrosuna bakılmaksızın çok sayıda inşaat mühendisliği bölümü açılmış kontenjanlar artırılmış hem mühendislik eğitiminin içi boşaltılmış hem de gereğinden çok daha fazla mezun verilerek meslektaşlarımız işsizlikle karşı karsıya bırakılmıştır. Diğer bir taraftan da öğrenci arkadaşlarımız ise ciddi bir barınma sorunuyla ağır ekonomik şartlarda öğrenim görmeye çalışmaktadır. Acilen bu yanlıştan dönülmesi gerekir.”

 

Kent Saray İnşaat'tan Antalya'ya 601 konutluk yeni proje geliyor!

Gram altından rekor üstüne rekor geldi! İşte 24 Aralık 2023 son dakika altın fiyatları!

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?


Geri Dön