27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...



İstanbul için dönüşüm projesi kapsamında resmen düğmeye basıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul " programı ile ilgili detayları dün tek tek açıkladı. Dönüşüme 350 bin konut ile start verilmesi ve rezerv alanlarda büyük dönüşüm için mülk sahiplerine  1,5 milyon TL'lik destek sağlanması planlanıyor. Bunun 100 bin TL'si kira desteği, 700 bin lirası hibe ve geri kalanı da krediden meydana gelecek. 

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğlu, katıldıkları bir yayında proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İSTANBUL'DAN TÜM TÜRKİYE'YE YAYILACAK BİR PROJE

TGRT Haber'de yer alan habere göre; İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan, İstanbul’un hızlı bir kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı. Ülke olarak geçmişten çıkardığımız çok önemli dersler olduğunu dile getiren Hakan Akdoğan, "Deprem coğrafyasında bulunuyoruz. Beklenen bir deprem gerçeğimiz var. Bunun için çalışmalar yapılması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı destek ile ilgili ekonomik koşullara baktığımızda verilen bu finansman özellikle 700 bin lirasının hibe olması, 100 bin TL'sinin kira desteği olması, ilk yıl faizsiz taksitlerin ödenmesi, sonrasında ise TEFE’nin yarısı oranında taksitlere yansıtılıyor olmasıyla çok iyi bir katkı da sunmuş oluyor" ifadelerini kullandı.

Akdoğan, piyasanın da vatandaşların da İstanbul'un da bu şekilde bir desteğe ihtiyacının olduğunun altını çizdi ve "Deprem öncesinde yapılmış yapıların dönüşüme hız verilmesi noktasında gerçekten çok önemli bir proje olarak görüyorum. Bu İstanbul’dan tüm Türkiye’ye yayılacak bir proje şeklinde görünüyor" diye konuştu. 

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

YENİLENMEYİ BEKLEYEN ON BİNLERCE BİNA VAR, DESTEK ÖNEMLİ

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğlu da 1999'da meydana gelen depremin ardındann birçok önlem alındığına fakat yeterli olmadığına vurgu yaparak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları önemli. 6 Şubat depremlerinin ardından Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın kurulmasıyla çok önemli adımlar atıldı diyebiliriz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı bu kredi de hem piyasayı hem vatandaşı olumlu etkileyecek. Kentsel dönüşüm hızlanacak. Anadolu Yakasına bakıldığında Tuzla, Pendik, Maltepe’nin sahil kesimleri Kuzey Maramara fay hattına yakın olduğu için ciddi risk teşkil ediyor" ifadelerini kullandı. 

Özellikle Kadıköy’de son dönüşümlerle yenilense de on binlerce bina bulunduğunu belirten Ahmet Erkurtoğlu, "Devletin katkısı bu açıdan önem arz ediyor. Özel teşebbüslerin de, mülk sahiplerinin de destek sağlaması önemli. Yüzde 50+1 anlaşma burada önemli. Mülk sahipleri ve arsa sahiplerinin duyarlı olması lazım" dedi. 

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Yüzyılın Dönüşümü İstanbul’ programında İstanbul’un kentsel dönüşümü ile ilgili yol haritasını paylaşırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de "Şimdi ‘Yeniden İstanbul Zamanı’ diyoruz. 1 milyona yakın yepyeni, sağlam, depreme dayanıklı, vatandaşlarımızın refahının arttığı, içinde yaşamaktan mutlu oldukları evlerini ve iş yerlerini yapacağız. Bugün, ‘Yarısı Bizden’ kampanyamızda yüzde 100 anlaşma sağlayan 100 binadaki 500'ü aşkın vatandaşımızla ilk sözleşmelerimize imza attık" açıklamasında bulundu. 

İstanbul Barosu, kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlattı!

Kira sorunu öğrencileri de vurdu: Üniversiteyi bırakan öğrenci sayısı iki yılda 700 bini geçti!

İstanbul'daki ortalama kira ile Manhattan'da tek odalı bir ev bile tutulamaz! Kiralar neden bu kadar yüksek?


 


Geri Dön