05 / 05 / 2024

İnanlar, Feriköy'e 1100 konutluk proje yapacak!

İnanlar, Feriköy'e 1100 konutluk proje yapacak!

Ünlü inşaatçı Serdar İnan, sektörün 2012 yılına kadar hızlı büyüyeceğini, piyasaya yeni arsalar kazandırılması halinde bu gelişimin hız kesmeden devam edebileceğini söyledi



 Küresel krizden dolayı daralan inşaat sektöründe işler yoluna giriyor. Birçok firma ara verdiği projelerini hayata geçirirken, satışı süren projelerde de satış ofisleri yeniden hareketlendi. Sektörün eski temposunu kazanmaya başladığını söyleyen İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, "Halkımıza şunu söylemek istiyorum, emniyet kemerlerinizi bağlayın, Türkiye uçmaya başlıyor" dedi.

İnşaat piyasasının 2012'ye kadar iyi bir hızla gelişeceğini ifade eden İnan, "Ama 2015'te biraz duraklama yaşanacak diye düşünüyorum. Ancak piyasaya yeni imarlar ve büyük arsalar girerse bu gelişim aynı hızda sürebilir" diye konuştu.

FİYATLAR AŞAĞIDA

Şu anda fiyatların olması gerekenin altında olduğunu vurgulayan İnan, şöyle devam etti: "Neden diye sorarsanız maliyetler çok yüksek, çok fazla noloji kullanıyoruz. Eskisi gibi sadece betondan, demirden inşaatlar yok. Artık beton, demir neredeyse mali yetin yüzde 10'u civarlarında. Sos yal alandan tutun da otopark, reklam derken çok fazla gider yapıyoruz. Bütün bunlar eski maliyet hesaplarım değiştiriyor.

SATIŞLAR DA FİYATLAR DA ARTACAK

İnşaat sektörü, konut satışlarındaki artışın önümüzdeki dönemde ivme kazanmasını ve konut fiyatlarının artmasını bekliyor. Türkiye Müteahhitler Birliği, ''2010 yılı ilk yarı ekonomik gelişmeleri ve inşaat sektörü'' konulu sektör analizi yayımladı.

SEKTÖR YÜZDE 21 BÜYÜDÜ

Analizde, Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 10,3 büyüme gösterdiği anımsatılarak, bu dönemde inşaat sektörünün yüzde 21 ile en fazla büyüyen sektör olduğuna dikkat çekildi.

Analizde şu değerlendirmelere yer verildi; ''Sıcak para girişinin arttığı ve konut faizlerinin gerilediği mevcut konjonktür dikkate alındığında, konut satışlarında Nisan-Haziran döneminde kaydedilen artış oranının önümüzdeki dönemde yükselme eğilimine girmesi ve beraberinde yatay seyreden konut fiyatlarının da artması yüksek bir olasılık olarak değerlendirilmektedir.''

FERİKÖY'DE 1100 DAİRELİK PROJE

Feriköy'de 1500 metrekare üzerine eski bir yay fabrikası aldıklarını söyleyen Serdar İnan, burada 1100 dairelik bir yapı inşa edeceklerini kaydetti. 5 katlı, bölgeye hitap eden, günümüze uygun şartlarda bir proje yapmayı planladıklarını aktaran İnan, “Cephenin kalitesi boyanın uygunluğu bakımından her zaman kaliteli malzemeler kullanarak devam edecek.

O bölge birden bire gelişecek ciddi anlamda çok büyük gelişmeler meydana gelecek. Bomonti'de de başlayan projeler var. Örneğin alt tarafta tünelin girişinde yüksek yapılar gökdelenler var. Aynı zamanda İstanbul'un silueti o bölgeden başlayarak gelişmeye başladı. İstanbul'un gelişmiş bölgelerini biz önceden görüyoruz daha önce 2008 krizini de önceden görmüştükî diye konuştu.
Selma ŞENOL- BUGÜN


Geri Dön