06 / 05 / 2024

İnanlar İnşaat 2011 'de 8 projede 2 bin konut yapıyor!

İnanlar İnşaat 2011 'de 8 projede 2 bin konut yapıyor!

2011 yılı için 6 proje gerçekleştirmeyi hedefleyen İnanlar İnşaat, vites büyüterek bu rakamı 8 'e çıkardı. Yıl içinde yatırımlarına 350 ile 400 milyon dolarlık bir kaynak aktaran şirketin gerçekleştireceği 8 projedeki konut sayısı ise 2000 civarında olaca



Türk ekonomisindeki iyi gidişattan etkilenerek 2011 yılı için 6 proje gerçekleştirmeyi hedefleyen İnanlar İnşaat, vites büyüterek bu rakamı 8 'e çıkardı. Yıl içinde yatırımlarına 350 ile 400 milyon dolarlık bir kaynak aktarmayı planlayan İnanlar İnşaat 'ın 8 projede gerçekleştireceği konut sayısı ise 2000 civarında olacak.

Yılını ilk yarısında daha önce başlanan projeleri bitirerek belirlenen tarihlerden dana erken sahiplerine teslim ettiklerini kaydederek sözlerine başlayan İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, yılın 2. yarısında 8 yeni projeyi satışa sunmayı planladıklarını söyledi. İstanbul 'un her iki yakasında da proje gerçekleştireceklerinin altını çizen İnan, “Bunların içinde Bomonti-Feriköy hattında yer alan Terrace Feri, Atakent 'te altın yatırım fırsatı sunacak olan Terrace Tema var. Zekeriyaköy 'deki 3 yeni projenin isimlerini ise Terrace Vadi, Terrace Doğa ve Terrac Plus olarak belirledik. Anadolu yakasında Kartal bölgesinde 2 yeni projemiz bulunuyor. Atakent bölgesinin yakınında daha geniş bir hedef kitleye yönelik olarak büyük bir miks projenin daha üzerinde çalışıyoruz ” dedi.

şžehir evleri konseptini geliştirdi
Zekeriyaköy 'deki Terrace Bahçe ve Levent 'teki Avlu 138 projeleri ile konut sektörüne farklı soluklar getirdiklerini iddia eden İnan, “Gelişen yaşam eğilimlerine yanıt verecek özel mimari çözümler geliştirerek, şehirden kopmadan doğada ama müstakil tadında butik sitelerde yaşam ile şehrin tam kalbinde rezidans konseptinin yanı sıra ‘şehir evi ' konseptini başlattık. Ayrıca çok özel ve elit bir yer olan Büyükada 'daki 32 rezidanslık projemiz Terrace Lido 'yu da Sonbahar 'da bitirip teslim edeceğiz ” diye konuştu.
Sosyal sorumluluklarını unutmuyorlar
Ticari projelerin yanı sıra sosyal projelere de ağırlık verdiklerini belirten İnan, ailelerine ait Mimar Sinan İmar, Kültür, Eğitim Vakfı çatısı altında yer alan Ayla İnan Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu 'nu Erzincan 'da hizmete açtıklarını belirtti. Buna ek olarak Terzi Baba İlköğrenim Okulu 'nun ve Vehbi Hayat Koleji 'nin temelini attıklarını belirten İnan, bu tür eğitime destek faaliyetlerinin devam edeceğini dile getirdi.

Serdar İnan 'ın 2011 öngörüsü:
Gayrimenkul sektörü bu yıl pik yaşıyor. Bundan sektör de bizler de payımıza düşeni aldık. Seçim sürecinde biraz yavaşlayan emlak sektörü seçim sonuçlarına göre tekrar artış trendine giriyor. Seçim sonrası gelecek yaz rehaveti bile bu yükselişi durdurmayacak.
Artan maliyetlerin yansımaları ise ister istemez konut satış fiyatlarını etkileyecek. Bunun yanı sıra İstanbul 'un dünya markası bir şehir olma arifesinde olduğumuz şu günlerde artan arsa maliyetlerini de göz önünde bulundurulduğunda, şu an konut alımı için hızlı davranmak gerektiğini, yakın zamanda artık bu rakamların artmaya başlayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Artık millet olarak gayrimenkul ile kalkıp gayrimenkul ile yatacağız. Özellikle seçim sonrası kanunların değiştirilmesi ve şehircilik bakanlığı kurulmasıyla birlikte, yabancı yatırımcının önü açılacaktır. Henüz toplum olarak ülkenin hemen hemen büyük tüm şehirlerinde açıklanan projeleri algılamadık. Bu algısızlıkta seçim sonucu ne olur kaygısının önemli bir yeri var. Ancak seçim sonrası taşlar yerine oturacak ve algı keskinleşecek. Eskiden beri lokomotif olan inşaat sektörünün ülkenin kaderini belirlemedeki rolü tüm vatandaşlar tarafından net anlaşılacak. Bu yükseliş benim inşaat sektöründe yedi senede bir olur dediğim geri gidişi bile ortadan kaldıracak. En son 2008 de durağanlık olacak bir sonraki durağanlık ise 2015 olacak demiştim, fakat artık 2015 'deki durağanlığı bile ancak akselerasyonun azalması olarak yaşayacağız. Netice ülke kazanacak hepimiz kazanacağız.

İnan: ‘2011 yeni İstanbul 'un kapılarını araladı '
Seçim yılı odaklı baktığımızda 2011 aslında hiçbir dönemle kıyasalanamayacak bir yıl. 2011 gayrimenkul sektörü açısından yeni bir çağın başladığı bir yıl. İlk defa bir iktidar dünya çapında önemli ölçekte projeler açıkladı ve üçüncü kez oylarını artırarak, salt çoğunluğu alarak seçim kazandı. Türkiye popülizm değil ama dünya lideri bir ülke olma isteğini ortaya koydu. Artık ülkemizde dev projelerin yapılıp yapılamayacağının değil, nasıl yapılacağının konuşulacağı bir döneme giriyoruz. Hiçbir tarafı eskisi gibi olmayan, dünya ile rekabette öne geçebilen şehirler kurulacak, Yeni İstanbul ise sırf Türkiye 'nin değil ama tüm dünyanın gıpta ile izlediği bir çizgide nüfuz alanını Frankfurt 'tan şžangay 'a kadar olan geniş coğrafyada artırarak devam edecektir. Türkiye artık Balkanlar 'da, Kafkasya 'da, Kuzey Afrika 'da, Ortadoğu ve Orta Asya 'da gelişen konjonktörleri kendi lehine çevirebilecek bir ufka sahiptir. Bundan sonra artık biz işadamları kendimizi sadece küçük çevrelerde değil ama sınırlarımızı aşan bölgelerde ifade etme olanağı bulacağız. Yeni İstanbul 'un planlanmasıyla başlayan projelendirilmesi, inşası ve satışı süreciyle birlikte dünyaya şehirciliğin öğretildiği yılları hep beraber yaşayacağız. Bu anlamda İstanbullu olmak şehrimizi ziyarete gelen turistlerin de iştahını kabartan bir özellik olacak. Gayrimenkul sektörü uçacak.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön