18 / 05 / 2024

İncesu’da projelerin yüzde 65'i tamamlandı!

İncesu’da projelerin yüzde 65'i tamamlandı!

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından geçen belediye hizmetlerindeki iki yılın değerlendirmesini Kayserinews.com'a yaptı.



2009-2015 Belediye hizmet döneminde belirledikleri hedefin üstüne çıktıklarını vurgulayan Başkan Karayol,” 5 yıl içerisinde yapmayı taahhüt ettiğimiz işerin yaklaşık % 65’i gerçekleşti” dedi. Karayol sözlerini şöyle sürdürdü. 71 milyon TL'lik yatırım OLUNCA Mustafa Çelik bey PARANIN KAYNAĞINI SORDU “ 2015 yılında biz İncesu halkına yaklaşık 71 milyon TL’lik yatırım yapmışız.


 Şunu dememiz lazım İncesu Belediyesi’nin bütçesi 15 milyon TL’ de nasıl 71 milyon TL’lik yatırım olacak.


Burada tabi İncesu Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar, kamunun yaptığı yatırımlar, Kayseri Büyükşehir Belediyemizin toplamı olarak bu şekilde.Hatta Büyükşehir Belediye Başkanım Mustafa Çelik bey, Zekeriya bey bu parayı nerden buldun demişti .Tabi bu benimde mutlu olduğum bir şey. 15 yılda yaptığımız hizmetler İçme suyu şebekemiz ihale edildi.Şu anda işin bitimi 2016 yılının 8.nci ayı ama Haziran ayına kadar tamamlayarak vatandaşlarımıza sağlıklı bir içme suyu vereceğiz.


Bu işin toplam yatırımı katma değeri dahil 19 milyon TL civarında.İş şu anda %85 oranında tamamlandı.Bu konuda hem büyükşehir belediyemize hem KASKİ Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.Vatandaşlarımızın en büyük dileği içme suyu şebekesinin yenilenmesi ve eski asbestli boruların değiştirilmesiydi.Bu proje sadece İncesu merkezide kapsamıyor.Garipçe, Saraycık, Ören şehir, Bedir bağları, Kızılören gibi yaklaşık İncesu nüfusunun % 70 gibi hitap edilecek bir alandaki içme suyu şebekesini tamamlıyor.İlçemize bağlanan 33 mahallemize geçen sene yaklaşık 1.8 milyon TL’lik 130 bin metrekare kilitli parke döşemesi yaptık.


Bu tamamen İncesu Belediyesi’nin kendi kaynaklarından yapılan bir çalışma oldu.Ayrıca 25 bin ton sıcak asfalt çalışması yaptık.2016 yılında da çok yoğun bir sıcak asfalt çalışması programlıyoruz.Burada en büyük avantajımız petrol fiyatlarının dolar bazında düşmesi oldu.Asfaltı Kırıkkale’den alıyoruz.İnşallah bu sene kırsal alanlara yayılarak sıcak asfalt çalışmaları yapmayı düşünüyoruz.Gençlerimiz için ayrıca 10 adet mini futbol sahası yaptık.Büyükşehir belediyemizle beraber yaptık.Bütün parkları yeniledik.


Bir çok mahallemize de park yapımı devam ediyor.Kırsal alanlara da park yapmaya devam edeceğiz.İncesu’da 1 tane mezar vardı şimdi 24 tane mezar var.Bu mezarların bakımı konusunda çok büyük emekler veriyoruz.Ben şunu net biliyorum vatandaşlarımız bizi tercih ederken oy kullanırken hayır duada bulunurken mezarlıklara olan ilgi alakamızdan dolayı övgüyle takdirle karşılanıyoruz.Okullarımıza 2014 yılından beri yatırım yapıyoruz. Okullarımızın çevre düzenlemesini ve temizliklerini yapıyoruz.589 milyar para harcadık.TOKİ tarafından yapılan okulların arsası belediyemiz tarafından verildi.Yine 16 derslikli İmam Hatip lisemizi hayırseverler eliyle yapacağız.İncesu’ ya bir adalet sarayı kazandırdık.


Hayır sever Osman Çilsal’a toplum sağlığı merkezi yaptırdık.Bağcılığın geliştirilmesi için enerji ihtiyaçları konusunda büyük yol kat edildi.Elektrik hatları yer altına alındı.İmar planları yapıldı.TOKİ projelerimiz oldu.Modern ilçe olma adına 2016 yılında da çalışmalarımız yine devam edecek”



Vizyon Kent Haber 


Geri Dön