30 / 04 / 2024

Samsun Stadyumu’nun yüzde 65’i tamamlandı!

Samsun Stadyumu’nun yüzde 65’i tamamlandı!

TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yüklenici firmaya yaptırılan 19 Mayıs Stadyumu'nun yüzde 65’i bitirildi. Kaba inşaatın yüzde 100'ünü tamamladıklarını bildiren Acar, "Çelik konstrüksiyon imalatı ve montajının da yüzde 50'si bitirildi" diye ko



Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ve yüklenici firma sahibi Ali Acar, stadyum şantiyesinde düzenledikleri basın toplantısında inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi. Acar, inşa edilen stadyumun UEFA EURO 2020 standartlarına göre yapıldığını söyledi.


Stadyumda yerden çim ısıtma, tribünden ısıtma, alışveriş merkezi, localar, 7 restoran, amatör kulüplere tahsis edilecek antrenman sahaları ve ofisler bulunacağını belirten Acar, seyirci tribünlerin arasında bulunan aksların Türkiye'deki hiçbir stadyumda bulunmadığını vurguladı.


Stadyumun köşe akslarının dönerek gittiğini, hiçbir stadyumda bu özelliğin olmadığına dikkati çeken Acar, "Benzer stadyum ihalelerine girdik. Samsun stadyumu ile diğer stadyum projelerini karşılaştırdığımız zaman, bu stadın hem proje hem de imalatı Türkiye'de ilk 3 arasına girer" dedi.


Kaba inşaatın yüzde 100'ünü tamamladıklarını bildiren Acar, "Çelik konstrüksiyon imalatı ve montajının da yüzde 50'si bitirildi" diye konuştu.


TOKi Haber


Geri Dön