28 / 04 / 2024

İndirimli cep telefonu ve bilgisayar almak isteyenler e-Devlet'ten başvuru yapacak! Detaylar resmen belli oldu!

İndirimli cep telefonu ve bilgisayar almak isteyenler e-Devlet'ten başvuru yapacak! Detaylar resmen belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı öğrencilere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar desteğinde detaylar resmen belli oldu. İndirimli cep telefonu ve bilgisayar almak isteyenler e-Devlet'ten başvuru yapacak. İşte detaylar...



Üniversiteli öğrencilere satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bigisayarlar 5 bin 500 liraya kadar indirimli şekilde verilecek. Başvurular e-Devlet'ten yapılacak ve bu destekten 7 milyon öğrenci yaralanabilecek. İşte indirimli cep telefonu ve bigisayar alımında tüm detaylar...

BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN YAPILACAK!

Eğitimi devam eden üniversiteli gençlere, E-Devlet üzerinden bir şifre tanımlanacak. Öğrenciler, şifre ile internet satışı yapılan yerkerden fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyecek şekilde, telefon siparişi verebilecek.

Bu hizmetten toplamda 7 milyon öğrenci yararlanabilecek. Öğrencinin telefonı ise BTK tarafından denetlenecek.

İndirimli cep telefonu ve bilgisayar almak isteyenler e-Devlet ten başvuru yapacak! Detaylar resmen belli oldu!

EKSTRA İNDİRİM UYGULANACAK!

Üniversite öğrencileri için cep telefonunda 9 bin 500 liralık bir sınır, Türkiye'de üretim yapan teknoloji şirketlerini indirime yöneltecek. Markaların 11-12 bin TL civarında sattıkları ürünlerin fiyatlarını 9 bin 500 liranın altına indirerek sürümden kazanılması planlanılıyor.  Gençlere bilgisayar için 5 bin 500 liraya kadar destek sağlanacak.

ÜCRETSİZ İNTERNETİN MALİYETİNİ DEVLET KARŞILAYACAK

Ücretsiz internet 10 GB internet kotasının maliyetini operatörler değil, devlet karşılayacak. Öğrenciler, ekim ayı içerisinde 10 GB interneti kullanmaya resmen başlayacak.

Kendi üzerine tanımlanmış bir hattı olmayanöğrencilerin ücretsiz internet paketinden yararlanamayacak. Bu duruma suiistimal ve mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, BTK ve operatörler arasındaki görüşmeler devam ediyor.

Düzenlemeden kimler faydalanacağı ise hala merak konusu olurkeni şu an için yüksek lisans, master ve açık öğretimi kapsamıyor. Kapsamın detayları Hazine ve Maliye Bakanlığı  tarafından açıklanacak.

Vergisiz alınabilecek bilgisayarlar listelendi! Öğrencilere 5.500 TL indirimli ÖTV ve KDV'siz bilgisayar modelleri...

Geri Dön