18 / 05 / 2024

İnegöl Mobilya Test Laboratuarı 17 Ekimde açılacak!

İnegöl Mobilya Test Laboratuarı 17 Ekimde açılacak!

TÜV Rheinland tarafından İnegölde açılacak Mobilya Test Laboratuarı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın katıldığı lansman toplantısı ile sektör temsilcilerine tanıtıldı...



13 Ekim 2011 tarihinde İstanbul Ceylan Otel de İnegöl Mobilya Tüv iş birliği ile kurulmuş olan mobilya test laboratuarının lansmanı gerçekleştirildi.

Yapmış olduğu kaliteli üretim ve konsept mobilyalarla dünyada ismini duyuran İnegöl,  dünyada 9cusu kurulan mobilya test laboratuarı ile Avrupa ve Ortadoğunun mobilya merkezi olmak yolunda dev bir adım attı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin,İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İTSO Başkanı Metin Anıl, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Vardan, TUV Reiland CEOsu Dr. Manfred Bayerlein ve sektör temsilcileri katıldığı lansman toplantısında Türk mobilya sektörünün yakaladığı çıkışa dikkat çekildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisinin son dönemdeki canlılığının tüm dünyada dikkat çekti. Dünya ekonomisinin durağanlaştığı bir dönemde güçlü batı ekonomilerinin küçüldüğüne, Türkiye ekonomisinin ise yüzde 11ler düzeyinde büyüdüğüne dikkat çeken Bülent Arınç, Bunun nedeni Türkiyedeki siyasi istikrardır. Siyasi istikrar bize ekonomik istikrar getirdi. Milletimiz de bu istikrarı çok beğendiği için son seçimlerde bize yüzde 50 oy verdi dedi.

Bülent Arınç TUV Reilandın İnegölde mobilya test laboratuarı açmasının Türk mobilya sektörüne çok büyük bir güç katacağını söyledi. Test laboratuarı ile sadece İnegöl mobilyasının değil Türkiyedeki mobilya sektörünün dünyaya açılacağına dikkat çeken Bülent Arınç, İnegöl mobilya sektörünün rakibi Türkiyedeki bir başka şehir değildir. İnegöl mobilyasının rakipleri dünyadaki mobilya devleridir. TUV Reilandın kurduğu laboratuarda sertifikalanacak olan mobilyalarımız dünya pazarlarında büyük bir kabul görecekler. Bu nedenle TUV Reiland ile yapılan iş birliğini çok önemsiyorum diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da konuşmasında İnegöldeki mobilya sektörüne ilişkin rakamsal bilgiler verdi. Aktaş, 2010 yılında İnegölün mobilya ihracatı 150 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam her yıl artarak devam ediyor. 2023 yılındaki hedefimiz 1 milyar dolarlık ihracattır şeklinde konuştu.
dedi.

Yaklaşık 2 milyon Euro maliyeti bulunan tesiste mobilyaların dayanıklılığı yönünde 25 ayrı  test yapılarak sertifika verilebilecektir. Üreticiler bu test için ürünlerini Avrupaya yollarken 17 Ekim 2011 itibari ile bu testler Türkiye İnegölde yapılacaktır. Bu sayede üreticimizin üzerinden de ciddi bir maliyet kalkacaktır. Mobilyada marka değeri taşıyan İnegöl bu tesis sayesinde kurumsal yapısını da tamamlayarak dünya sektöründeki yerini sağlamlaştırmıştır.

17 23 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Modef Expo Fuarı 25.000 m2 alanda 145 katılımcı ile gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda bir İnegöl ilçesinde düzenlenen fuarda 2.000 kişinin üzerinde de yabancı konuk misafir edilecektir.


Geri Dön