27 / 04 / 2024

İnegöl tarım fuarı 13 Eylül'de kapılarını açıyor!

İnegöl tarım fuarı 13 Eylül'de kapılarını açıyor!

İnegöl Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası iş birliğiyle düzenlenen bu seneki İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF), 13 Eylül 2014 tarihinde kapılarını müşterilerine açıyor.



İnegöl Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası iş birliğiyle düzenlenen İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF), 13 Eylül 2014 tarihinde kapılarını açıyor. Sani Konukoğlu konferans salonunda düzenlenen toplantıda, 13-16 Eylül 2014 tarihleri arasında Mer-Pa'da yapılacak olan İNTARF 2014 Fuarı konusunda mahalle muhtarları bilgilendirildi. 


Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 73 standın kurulacağı fuarın önümüzdeki yıl uluslararası fuar takviminde yer alacağını bildirdi. Aktaş, "Mobilya ve köftesi ile ünlü, aynı zamanda tarım ve hayvancılık şehri olan İnegöl, verimli topraklarla da önemli bir zenginliğe sahip. İnegöl için sanayi ve ticaret şehri diyoruz. Aslında bir o kadar da tarım ve hayvancılık şehridir. 


Bu kadar tarımla iç içe olan bir ilçede tarım fuarı düzenlemek, yeni tarım teknolojilerini, alet ve ekipmanlarını, ilçemiz çiftçisinin yakından görmesini sağlamak istiyoruz" dedi. 


Tarım ve hayvancılığın kentin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu kirdeğine olan ilginin arttığını gördük. Eylül 2014 tarihleri arasında MerYine çerezlik ayçekirdeği tohumunun sertifikalaşması anlamında 2008 yılınhatırlatan Başkan Aktaş, "Zenginleşme elbette sanayiden geçer, ama tarımın da sanayisi var. Belediye olarak 2007 yılında yaptığımız Ayçekirdeği Şöleni ile şehrimizin tarım gerçeğine vurgu yapmıştık. Bu şenlikler münasebetiyle Türkiye genelinde İnegöl ayçeda başlattığımız çalışmalar sonucunda İnegöl Alası Çerezlik Ayçekirdeği' adı ile tescil edilerek, belediyemiz öncülüğünde ilk kez bir tarım ürününe uluslararası sertifika alınmıştır" diye konuştu. 


İnegöl Tarım Fuarı'nın, 13-16 Pa'da yapılacağını anlatan Aktaş, "Bu fuarı yapmaktaki hedefimiz, şehrin üretim potansiyelini tanıtmak, ilçe ekonomisine katkı sağlamak ve kırsal kalkınmayı sağlamaktır. Bir ay önce belediyemiz, İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Orman İşletme Müdürlüğü ve Bursa İhracatçılar Birliği öncülüğünde, şehrimizde bulunan Yağlı Tohumlar Kooperatifi, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Muhtarlar Derneği, Meyve Üreticileri Birliği, Bursa Or-Koop, Bursa Köy-Koop gibi sivil toplum örgütlerinin yetkilileriyle çeşitli lokal değerlendirmeler yapıldı. 


13-16 Eylül 2014 tarihleri arasında 4 gün sürecek fuarımızda, 35 tarım makineleri firması, 6 banka, 12 kamu kurumu ve sivil toplum örgütü, 20 kooperatif olmak üzere toplam 73 adet stant açılacak" diye konuştu. 


Şehir Gazetesi (Bursa)


Geri Dön