30 / 04 / 2024

İnegöl'de tarım arazilerinde su baskını!

İnegöl'de tarım arazilerinde su baskını!

Bursa İnegöl'de, yağış ve bir derenin taşması sonucu yaklaşık 300 dönüm alanda su baskını meydana geldi. Daha önce 2 kez taşan derenin ıslah edilmesi isteniyor.



Bursa'nın İnegöl ilçesinde, şiddetli yağış ve bir derenin taşması sonucu yaklaşık 300 dönüm alanda su baskını meydana geldi.


Akçasu Deresi'nin taşması nedeniyle bazı tarım arazilerinde su baskını oluştu. Bölgede iş makineleriyle tahliye çalışmalarına başlandı.


Olay yerinde incelemelerde bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge çiftçisinin büyük zarar gördüğünü söyledi.


Söz konusu derenin ıslah edilmesi gerektiğini belirten Çelik, "Dağda ormanlarda kar iki metreyi buluyor, lodosla eriyince sel de geliyor, su taşıyor ve tarlalarımızı su altında bırakıyor. 300 dönüm bir yerde patates ve ayçiçeklerine zarar verdi. Önemli olan bundan sonra bu derenin ıslahıdır. Geçmişte bu konuda bir takım teşebbüsler olmuş ama bu sonuçlanmalıdır. Çiftçi mağdur durumda. Patates pahalı, ayçiçeği çekirdeği pahalı" diye konuştu.


Ziraat Odası Meclis Üyesi ve patates üreticisi Zakir Özonan ise derenin ıslah edilmesi için imza toplamaya başladıklarını bildirdi.


Sağanağın yanı sıra kar kütlelerinin erimesinin bu sonuca yol açtığını vurgulayan Özonan, "Bu dere,  Ankara  Caddesi ile şantiye arasını su içinde bırakıyor. Kar olduğunda bu görüntüler ortaya çıkıyor. Çiftçinin zararı büyük. 1-1,5 milyon liralık zarar var. Bu dere 2007'de 2002'de de taşmıştı. Acilen burasının ıslahını bekliyoruz” ifadesini kullandı.




Geri Dön