16 / 05 / 2024

Bursa tarım

Bursa tarım

Bursa İnegöl'de, yağış ve bir derenin taşması sonucu yaklaşık 300 dönüm alanda su baskını meydana geldi. Daha önce 2 kez taşan derenin ıslah edilmesi isteniyor.

Bursa'da tarım arazisine kaçak fabrika inşa edildi!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde birinci sınıf tarım arazisi olan alana kaçak fabrika inşa edildiği ortaya çıktı. 

Bursa Osmangazi'de tarım arazisi üzerinde inşa edilmeye çalışan yapı yıkıldı! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, ilçede tarım alanı üzerine inşası yapılan yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

İznik'te son beş yılda statüsü değiştirilen tarım arazileri mecliste!

Bursa'nın İznik ilçesinde on beş dönümlük tarım arazisinin imara açılması ve ilde son beş yılda statüsü değiştirilen tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıbal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Büyükşehir tarım arazilerini satışa çıkardı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, otoparklar ve işletmelerin yanı sıra Belediye’ye ait tarım arazilerini de satıyor. Belediyeye ait tarım arazileri imara açılarak parsel parsel satışa çıkarıldı.

Türkiye'nin ilk ve tek Tarım AVM’si Karacabey’de kuruluyor!

Bursa Karacabey Belediyesi tarafından, Karacabey-Bandırma yolu üzerine Türkiye'nin ilk ve tek Tarım AVM’si Karacabey’de kuruluyor. 200 dönümlük alan üzerinde kurulacak AVM, üretici ile tüketiciyi de ilk elden buluşturacak.

Yatırım arsaları tarım alanlarını etkiliyor!

Bursa Orhaneli ilçesinde yatırım için alınan tarım alanları ekilmeden atıl vaziyette duruyor. Orhaneli Ziraat Odası Başkanı Nafiz Kaya, "Orhaneli ilçesinde 20 bin dönüm tarım alanı ekiliyordu. Yıllar geçtikçe buralar ekilmemeye başladı.

Tarım arazilerinde şufa bilinmiyor!

Tarım arazisi alanların şufayı bilmediklerini söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, “Yerli ve yabancı birçok yatırımcılar Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ illerinde tarım arazileri satın alıyor. Ama uygulama yatırımcı tarafından bilinmiyor" dedi.

Bursa Batı OSB tarım arazisi üzerinde mi kurulacak?

Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yanıtlandırılmak üzere Bursa'da kurulması planlanan Batı OSB arazisinin tarım arazisi olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bursa Tarım AŞ ile dünyada markalaşacak!

Kentin tarımsal üretimini dünya pazarlarına taşımak için Tarım AŞ’yi kuran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı için de düğmeye bastı. Belediye proje kapsamında her ilçede ihracat merkezleri oluşturacak.

Çankırı'da köy sakinleri tarım arazisine kurulacak tuz fabrikasını protesto etti!

Seyit Çelik, yaptığı açıklamada, köyün tek geçim kaynağının bulunduğu araziye tuz fabrikası kurulmak istendiğini öne sürerek, tuzun bölgedeki topraklara zarar vereceğini, bu nedenle artık tarım ve hayvancılık yapılamayacağını savundu.

Altınyağ Kombinaları Gürtaş Tarım Yatırımları'nı devralıyor!

Altınyağ Kombinaları A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Altınyağ Kombinaları Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi devralıyor.

Batumi İnşaat Taahhüt Tarım Turizm ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batumi İnşaat Taahhüt Tarım Turizm ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Aydın tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 17 Nisan'da Zeytinburnu, Tercüman Sitesi A3 Blok'ta kuruldu.

Ekin Tarım Gayrimenkul Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekin Tarım Gayrimenkul Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Cem Şahin tarafından 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 9 Nisan'da Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi, Yeşilzeytin Sokak'ta kuruldu.

Bursa tarım Haberi

Bursa tarım

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, şiddetli yağış ve bir derenin taşması sonucu yaklaşık 300 dönüm alanda su baskını meydana geldi.


Akçasu Deresi'nin taşması nedeniyle bazı tarım arazilerinde su baskını oluştu. Bölgede iş makineleriyle tahliye çalışmalarına başlandı.


Olay yerinde incelemelerde bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge çiftçisinin büyük zarar gördüğünü söyledi.


Söz konusu derenin ıslah edilmesi gerektiğini belirten Çelik, "Dağda ormanlarda kar iki metreyi buluyor, lodosla eriyince sel de geliyor, su taşıyor ve tarlalarımızı su altında bırakıyor. 300 dönüm bir yerde patates ve ayçiçeklerine zarar verdi. Önemli olan bundan sonra bu derenin ıslahıdır. Geçmişte bu konuda bir takım teşebbüsler olmuş ama bu sonuçlanmalıdır. Çiftçi mağdur durumda. Patates pahalı, ayçiçeği çekirdeği pahalı" diye konuştu.


Ziraat Odası Meclis Üyesi ve patates üreticisi Zakir...