03 / 05 / 2024

İnegöl'de trafik planı masaya yatırıldı!

İnegöl'de trafik planı masaya yatırıldı!

Kayıtlı 49 bin aracın bulunduğu ilçede 2023 yılında araç sayısının 70 bine çıkacağını belirten Belediye Başkanı Aktaş, "Trafik, otopark ve ulaşım konularında çözüm üretmek zorundayız" dedi...



İnegöl Belediyesi'nin organizasyonuyla '2023 İnegöl Trafik, Ulaşım Planlama' toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ilçenin trafik sorununun önümüzdeki yıllarda çıkmaza girmemesi için alınacak önlemler ele alındı. 


Konukoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştiirk, İlçe Emniyet ve Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik şube amirleri ile davetliler katıldı. 

ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ... 

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl'ün giderek büyümesine paralel olarak tarfikteki araç sayısının da hızla arttığına dikkat çekti. Aktaş, "Bizler şehrin yöneticileri olarak İnegöl'ün en önemli sorunları arasında yer alan trafik, dar yollar, otopark, ulaşım ve toplu ulaşım konularında çözüm üretmek zorundayız" dedi. 


49 BİN ARAÇ VAR... 


İnegöl'de trafiğe kayıtlı araç sayısının 49 bin olduğunu belirten Alinur Aktaş, "Bu nedenle sorunların büyüyerek, gelecekte şehrimize daha büyük problemler üreteceği kaçınılmazdır. Gelecekteki İnegöl'ümüzün planlamasını da bugünden yapmalıyız. Bunun için Nisan 2013 tarihinde Trafik Ana Ulaşım Planı'm başlattık. 2023 yılı projeksiyonlarına göre ilçemizde yaklaşık 70 bin araç olacağı düşünülmektedir. Bugünden yarını doğru planlayamazsak, bugün bizim yaşadığımız sorunları yarın da başkalarının yaşaması kaçınılmazdır" diye konuştu. 

Aktaş çalışma kapsamında mevcut caddelerin gelecekte yetmeyeceği öngörüsü ile genişletilmesi, alternatif yolların açılması, katlı kavşakların oluşturulması, genel otopark alanlarının ilçeye kazandırılmasının hedeflendiğini belirtti. 


İYİLEŞTİRMEZORUNLU... 


İnegöl'deki trafik düzenleme çalışmalarını yürüten Aslantürk Şehircilik firmasının yetkilisi Mehmet Aslantürk de "Şu anda bir sıkıntı yok. Ama 20 sene sonrasında sıkıntı olacak. Bunu şimdiden anlıyoruz. Nazım imar planına seçenekleri yazıyoruz. 

Plana, mevcut koridorların iyileştirilmesi ile ilgili öneriler de koyduk" diye konuştu. 


Olay Bursa


Geri Dön