03 / 05 / 2024

İnegöl'ün yeni huzurevine 1 milyon TL bağış yapılacak!

İnegöl'ün yeni huzurevine 1 milyon TL bağış yapılacak!

İnegöl'ün yeni huzurevi Yenice'de hayata geçirilecek. Mehmet Göztepe'nin vefat eden eşi adına yapılacak huzurevi için 1 milyon TL'lik bağış Meclis'ten geçti.



Mayıs ayı Meclis Toplantısında gündeme getirilen konu Meclis'ten oy birliği ile geçti.


YENİCEDE YAPILACAK 


Meclis Toplantısında Emlak ve İstimlâk Müdürü Ali Yakut proje hakkında bilgi verdi. Konuya ilişkin konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; "Bizim 30 yıldır hizmet veren Huzurevimiz var. Orası ile ilgili şimdiye kadar hizmet veren hem Belediye Başkanlarımıza hem de çalışanlarımıza teşekkür ediyorum Şu an itibariyle 34 erkek, 6 tane de bayan sakinimiz olmak üzere 40 kişi kalıyor. Hastanedeki bölgede kentsel dönüşüm düşünüyoruz Huzurevinin oradan çıkartılması söz konusu. Yeni bir Huzurevi ve Aş evi kazandırmak gibi bir düşüncemiz var. Günümüz teknolojisi ile 50-60 yıl İnegöl'e hizmet edecek bu huzurevi için birkaç hayırseverimizle görüşmelerimiz oldu. Mehmet Göztepe ve 3 çocuğu bununla alakalı bizimle görüşmeler yaptılar. 

Fine Food firması olarak yapacaklar. Bizim şartlı bağış kabulü ile ilgili olarak yetkili olan kuruluş Belediye Meclisidir" dedi. 


1 MİLYON TL BAĞIŞ 


Mehmet Göztepe'nin eşi adına huzurevi yapmak istediğini vurgulayan Aktaş; 'Biz de İnegöl'ün gelişim potansiyelini düşünerek; eski beldelerimizin de gelişimi adına böyle bir düşünce hasıl oldu Düşünülen yer camiye çok yakın. Bahçesinde peyzaj düzenlemesi olacak 1 milyon TL firmadan bağış yapılacak. 

200-300 bin TL de İnegöl Belediyesinden çıkacak. İhale konusu olacak. Bizim burada 4 kişilik odalar var. Biz 2 kişilik odalarda yapacağız. Bayanlar için de erkekler için de dinlenme alanlan olacak. İnegöl'ün gelişim potansiyelini düşünerek güzel bir hizmet olacak. 


Proje tamamıyla bize ait olup; özellikle yeşil alan düzenlemesi önemsenerek yapılacak. 1 milyonluk bağışın kabul edilmesi için meclisten yetki alacağız'' diye konuştu.


Genç Gazete



Geri Dön