29 / 04 / 2024

İngiltere'de enflasyon Mayıs ayında sabit kaldı!

İngiltere'de enflasyon Mayıs ayında sabit kaldı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından İngiltere'de yıllık enflasyon, Mayıs ayında yüzde 8,7 ile değişiklik göstermezken, çekirdek enflasyon yüzde 7,1'e yükseldi.



İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), mayıs ayına ilişkin merakla beklenen enflasyon verilerini tek tek açıkladı.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan resmi verilere göre, yıllık enflasyon Mayıs ayında yüzde 8,7 ile sabit kaldı. Ayrıca beklenti, enflasyonun yüzde 8,4 olacağı şeklindeydi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, İngiltere'de çekirdek enflasyon da Mayıs ayında yüzde 7,1'e yükseldi. Çekirdek enflasyon, Nisan ayında yüzde 6,8'e çıkarak 1992 yılının Mart ayından beri en yüksek seviyeleri görmüştü.

İngiltere de enflasyon Mayıs ayında sabit kaldı!

Gıda enflasyonu ise Mayıs ayında yüzde 18,4 şeklinde ölçülürken, hizmet sektörü enflasyonu yüzde 7,4'e çıktı.

Ülkede bu sene Mart ayında yüzde 10,1 şeklinde olan enflasyon, Nisan ayında beklenenden az gerilemiş ve yüzde 8,7'ye düşmüştü. İngiltere'de gıda enflasyonu da Nisan ayında yüzde 19,1 ile yüksek seyretmeye devam etmişti.

Ayrıca verilen detaylara göre, İngiltere'de enflasyon, 2022 yılının Ekim ayında yüzde 11,1 ile son 41 senenin en yüksek seviyesine çıkmıştı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, enflasyonu düşürmek için 2021 yılının Aralık ayndan beri para politikasında sıkılaşma uygulayan İngiltere Merkez Bankası (BoE), bu tarihten itibaren 12 defa üst üste faiz artışına giderek politika faizini yüzde 4,50'ye çıkardı.


Geri Dön