Genel

İngiltere'de tarihle modernizmin bir araya geldiği çiftlik!

Sanatçı Diana Hulton ve Craig Hamilton'ın, İngiltere Radnorshire'daki çiftlik evi yemyeşil geniş bir arazide yer alıyor. Diana'nın büyük bir aşkla yaptığı resimler ve Craig'in mimari çizimleri çiftlikte tarihle modernizmi bir araya getirmiş....

Craig Hamiton ve Diana Hulton'm doğa, sanat ve tarihle iç ice yaşama isteği onları 1995 yılında İngiltere'de Radnorshire'da yemyeşil ve geniş arazi üzerindeki çiftlik evine yönlendirmiş. Oksijeniyle huzur veren, zihinleri açık tutan ve yeşilin en güzel tonlarına bürünmüş, beyaz taşlarla süslü eski ama asalet kokan evlerinde adeta tekrar hayat bulmuşlar. Diana ve   * Craig evin tüm orijinalliğini koruyarak pencerelerdeki renkleri soyulmuş kapaklara, panjurlara, kalker zemine ve evin kendine ait yılların izlerini taşıyan duvara hiç dokunmamış.

Evin içi de aynı dışı gibi tarihle beslenmiş. 1986'da Güney Afrika'da uzun süre yaşadıkları evlerinden bu yana topladıkları eşyaları yeni çiftlik evlerine taşımışlar. Sanatçı çift, evlerinin her köşesine Türkiye'den, Yunanistan'dan ve Meksika'dan aldıkları çömlekleri koyarak nostalji rüzgarları estirmek istemiş. Evin her tarafına dünyaca ünlü ressamların, sanatçıların çizimlerine yer vermişler. Sıvanın üzerindeki Apollon silvetleri Danimarka Kraliyeti Koleksiyonunun bir parçası olarak evlerinde yer almış. Evin merkezinde Romalı sanatçı H.E. Freund'a ait tambura yer vermişler. 19.yüzyıldan kalan kitap rafları Helenistik Yunan'ın etnik dokusunu taşıyor.

Bugün