09 / 05 / 2024

İngiltere'de vergi tekrar gündemde, sterlin düşüyor

İngiltere'de vergi tekrar gündemde, sterlin düşüyor

İngiltere'de vergi indirimi tekrar gündeme geldi. Liz Truss'ın vergi indirimine yönelik konuşmalarından sonra sterlin düşmeye başladı. Son dakika...



İngiltere hükümetinin yeni lideri Liz Truss, vergileri düşürmenin “ahlaki ve ekonomik olarak yapılması gereken doğru şey” olduğunu ifade etti.

Parti içi kavgaları ve piyasa kargaşasını ateşleyen yüksek gelirlilerden vergilerin düşürülmesini kapsayan paketin gündemden düşmediği İngiltere’de para birimi dolar karşısında bir kez daha değer kaybetmesine neden oldu.

Peki sterlinde neler olmuştu? Sterlin neden tarihi çöküşünü yaşamıştı. Hatırlayalım...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön