04 / 05 / 2024

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Türk yatırımcıların İngiltere emlak piyasasına olan ilgisi gün geçtikçe katlanıyor. Başkent Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin İngiltere’ye yaptıkları gayrimenkul, konut ve arazi yatırımlarının deprem felaketinden sonra arttığına dikkat çekti. 



Dünya Gazetesi'nden Emre Ergül'ün haberine göre; Allytta’nın CEO’su Neşe Alex Jenkins, konuyla ilgili açıklamasında kendi müşteri portföyleri haricinde, piyasanın önde gelen emlakçıları ile de konuştuklarını belirtti ve "Rakamın 180 bini geçtiğini söyleyebilirim" dedi. 

25 yıldır ülkede gayrımenkul yatırım ve yönetim danışmanlığı yürüten Jenkins, İngiltere ve avantajları ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Jenkins, konuya ilişkin açıklamasında "Türk yatırımcı açısından baktığımızda lokasyon itibarıyla Türkiye’ye yakın, genel olarak ekonomisi iyi. Emlak yatırım risk faktörleri çok alt seviyede, istikrarlı.

Ayrıca kiralama talepleri arzın çok üzerinde olduğu için yatırım dönüşü yüksek" ifadelerine yer verdi ve gözdesi Amerika olan yatırımcıların bile son iki senedir rotalarını İngiltere'ye çevirdiğinin altını çizdi. 

İngiltere den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Jenkins, İngiltere’ye ilgi duyan Türk yatırımcıların sayısının 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra yükseldiğine de vurgu yaptı. 

"Depremden itibaren bir anda talep patladı" diye konnuşan Jenkins, "Eskiden yatırımcılar kira artışı ve konut fiyatlarının değeri ne zaman artar diye sorarlardı. Şimdi ise Türkiye’de emlak fiyatlarının çok arttığından şikayet edip, Türkiye’deki yatırımlarını satıp, İngiltere’de alıma devam edeceklerini söylüyorlar" açıklamasında bulundu ve İngiltere ve Türkiye’deki emlak yatırım geri dönüş makasının çok açıldığına dikkat çekti. 

İngiltere den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

İngiltere konut alana vatandaşlık veriyor mu?

Türk yatırımcılar, İngiltere’de şahsen veya şirketleri ile gayrımenkul alabiliyor. Kira getirisi için yatırım yapılan konut/arazi/ofis alımlarında şirket kurmaları vergilendirme kapsamında çok daha avantajlı oluyor. Bu konuda özel kapsamı olan şirketler hayata geçiriliyor ve herhangi bir başka bir ticaret bu şirketler üzerinden gerçekleştirilemiyor. 

İngiltere’ye emlak yatırımı yaptığı için hiçbir yatırımcıya oturum izni, vatandaşlık veya vize ayrıcalığı tanınmıyor. 

Seçim öncesi altın tahmini! İslam Memiş olacakları sıraladı

Bakan Bilgin iki ay sonrasını işaret etti! Asgari ücrete okkalı zam gelebilir!

Emekli Temmuz 2023 zammında yeni tablo ortaya çıktı! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri hemen bu hesaplamalara bakın

Dolar alalım mı? sorusuna yanıt geldi! 1 doların geleceği seviye belli oldu! O tarihte dövizciler dolup taşacak!

Evde bakım yardımı alanlar dikkat! Çifte piyango resmen geliyor: Hem maaş artacak hem sigorta yapılacak!


Geri Dön