26 / 06 / 2024

İngiltere'nin hangi bölgesinde konut satışları patladı?

İngiltere'nin hangi bölgesinde konut satışları patladı?

Londra’daki birçok şirket artık çalışanlarının her gün ofiste olmasını zorunlu tutmuyor ve uzaktan çalışan insanlar Londra’dan 5 saat uzaklıkta yer alan ve Atlantik Okyanusu’nun kıyısında bulunan Cornwall’a yoğun bir ilgi gösteriyor. 



Geçtiğimiz yıl pandeminin ortaya çıkışıyla birlikte yaygınlaşan uzaktan çalışma uygulaması esnasında, Wall Street çalışanları Miami’ye akın ederken, Silikon Vadisi çalışanları Teksas’a yöneldi.

Finans Gündem'de yer alan habere göre; Londra’nın üst düzey çalışanlarının ise ilgisi ise ülkenin kuzeyine, Cornwall’a kayıyor. İngiltere’nin en kuzeyinde yer alan Cornwall’da gerçek bir emlak patlaması yaşanıyor.

İngiltere nin hangi bölgesinde konut satışları patladı?

Geçtiğimiz hafta emlak platformu Rightmove, Cornwall’un İngilere’de en çok arama yapılan şehir olarak Londra’yı geride bıraktığını duyurdu. Milyonlarca Londralı şimdi Cornwall’da konut arayışına başldı. Yalnızca Şubat'ta, Rightmove’da Cornwall için beş milyon arama yapıldı. Pandemi öncesinde Londra’nın merkezinde bir ofiste çalışan Johnny Urban, “eğer haftanın yalnızca bir günü ya da ayın bir haftası ofiste olmamız gerekiyorsa, bu oldukça mantıklı” diye konuştu.

Bu emlak patlaması özellikle Falmouth’da kendini gösteriyor. Burada el yapımı makarna ve taze ekşi mayalı ekmeklerin satıldığı özel bir pazar bulunuyor. Pazarın otoparkında ise eskiden tarım araçları varken, otopark şimdi son model SUV araçlarla dolu. Kahve sırasında ise birbirini tanıyan Londralılar bulunuyor. 

Birçok kişi Cornwall’a taşınırken, emlak şirketleri ise tüm zamanların en yoğun günleriyle karşı karşıya. 

Emlak fiyatları sert bir şekilde yükseldi ve artık Cornwall sakinleri, kendi kasabalarında ve köylerinde ev alamıyor. Çünkü son verilere göre, evler değerinin yaklaşık 3 katı rakamlarla satılıyor. Goundrys Estate Agents isimli emlak şirketinin Başkanı Emma Ward, müstakil evlerin 500 bin ila 700 bin sterlin arasında alıcı bulduğuna dikkat çekiyor. 

İngiltere nin hangi bölgesinde konut satışları patladı?

G7 Zirvesi Cornwall’da

Cornwall giderek daha meşgul bir bölge oluyor. Haziran'da, G7 zirvesi, Cornwall’un kuzey kıyısında olan Carbis Bay’de gerçekleştirilecek. 26 Mart’ta ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinde, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Biden’ı zirvede ağırlamayı iple çektiğini dile getirdi. Bu zirve Biden’ın başkanlığının başlangıcından bu yana, önde gelen dünya liderleriyle ilk bir araya gelişi olacak.

Almanya'da yüksek konut kiraları protesto edildi!

Belçika’da yurt dışında mal varlığı olanlar sosyal konutlardan çıkarılıyor!


Geri Dön