27 / 04 / 2024

İnşaat ciro endeksi Aralık'ta yüzde 3,6 azaldı!

İnşaat ciro endeksi Aralık'ta yüzde 3,6 azaldı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Aralık ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 3,5 azaldı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi Aralık 2020'de aylık bazda yüzde 0,4 azalma kaydetti.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, geçen yıl Aralık'ta 2019'un aynı ayına kıyasla yüzde 28,6 yükseldi.

İnşaat ciro endeksi Aralık ta yüzde 3,6 azaldı!

Sanayi ve inşaat endeksleri 

Sanayide takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, Aralık 2020'de yıllık bazda yüzde 42,9 artış kaydetti. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi de ayda, bir önceki aya göre yüzde 3,1 artış yaşadı.

İnşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, geçen yılın aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,2 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise Aralık 2020'de bir önceki aya göre yüzde 3,6 azaldı.

İnşaat ciro endeksi Kasım'da yüzde 16 arttı!


Geri Dön