20 / 05 / 2024

İnşaat en çok istihdam sağlayan sektörler arasında dördüncü!

İnşaat en çok istihdam sağlayan sektörler arasında dördüncü!

Türkiye'de Ocak ayına ilişkin işsizlik verileri, yüzde 11.3 ile 3 milyon 259 bin rakamını gösterirken, Mart ayında İnsan Kaynakları'nda yaşanan hareketlilik yılın 2'nci çeyreği için umut vaat ediyor.



Türkiye’de Ocak ayına ilişkin işsizlik verileri, yüzde 11.3 ile 3 milyon 259 bin rakamını gösterirken, Mart ayında İnsan Kaynakları’nda yaşanan hareketlilik yılın 2’nci çeyreği için umut vaat ediyor. Türkiye'nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net'in verilerine göre; Mart ayında bir önceki aya oranla yüzde 20’lik bir artışla 19 bini aşan iş ilanı yayınlandı. Hizmet sektörü, Mart ayında en çok ilan yayınlanan sektörler sıralamasında aldığı yüzde 15.85’lik pay ile şampiyon oldu. Aynı zamanda en çok başvuru yapılan sektörler sıralamasında ise yüzde 18’lik oranla da şampiyonluğunu korudu. En çok istihdam sağlayan sektörler sıralamasında ise geçtiğimiz yılın şampiyonu olan inşaat sektörü 4’üncü sıraya gerilerken, sanayi sektörü 3’üncü sıraya çıktı.

 

TÜİK’in açıkladığı Ocak ayı işsizlik rakamlarına göre, Türkiye işsizlikte son 5 yılın en kötüsünü yaşasa da Eleman.net’in Mart ayına ilişkin istihdam verileri umut verici bir yaklaşım sunuyor. Türkiye’nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net, veri tabanında yer alan ilanlar ve sağlanan istihdam verileri üzerinden Mart ayındaki değişimi araştırdı. Buna göre, Mart ayında bir önceki aya oranla yüzde 20’lik bir artışla 19 bini aşan iş ilanı yayınlandı. Hizmet sektörü, Mart ayında en çok ilan yayınlanan sektörler sıralamasında aldığı yüzde 15.85’lik pay ile şampiyon oldu. Aynı zamanda hizmet sektörü en çok başvuru yapılan sektörler sıralamasında ise yüzde 18’lik oranla da şampiyonluğunu korudu. En çok istihdam sağlayan sektörler sıralamasında hizmet sektörünü yüzde 11.89 ile gıda ve ardından da sırasıyla, yüzde 8.11 ile sanayi, yüzde 5.12 ile inşaat sektörleri izledi. Geçtiğimiz yıl istihdam şampiyonu olan inşaat sektörü Mart ayında 4’üncü sıraya geriledi.

 

İnsan Kaynaklarında Mart ayına ilişkin veriler, Eleman.net’in istihdam sayılarına da yansıyor. Son 3 ayın verileri eses alındığında, Ocak’ta 7 bin 642, Şubat’ta 7 bin 604 kişi Eleman.net aracılığıyla işini buldu. Bu rakam, Mart ayında ise yüzde 12’lik bir artışla 8 bin 516’ya ulaştı.


Ankara 24 Saat


Geri Dön