Konut

İnşaat firmaları karma projelere ağırlık veriyor!

Yeni konut projeleri, artık sadece birkaç bloktan oluşmuyor. İçinde ev ofisler, rezidanslar, açık ve kapalı alışveriş merkezleri olanlar öne çıkıyor. Hatta içinde hükümet konağı, belediye ve emniyet binası olan proje bile var...


İNŞAAT firmaları son yıllarda karma projelere ağırlık veriyor. Geliştirilen yeni inşaat projelerinin içinde konut, villa veya ev ofislerin yanı sıra kapalı ya da açık çarşı konseptinde alışveriş merkezleri de yer alıyor. Hatta bazı projelerin içerisinde hükümet konağı, belediye ve emniyet binası bile var. Rezidans ve ev ofis olarak geliştirilen projelerin çoğunda kafe ve restoranların, lostra, terzi, housekeeping, catering, vale parking ve oto kiralama hizmetlerinin verildiği işyerlerini görmek de mümkün. I latta hizmette sınır tanımayan bazı projeler, alışveriş asistanı, rezervasyon, gazete ve uyandırma servisi gibi hizmetler de veriyor. 



HER ŞEY MEVCUT 

Geliştirilen karma konut projelerinde aldığınız hizmetler yukarıda saydıklarımızla da sınırlı değil. Karma projelerde de diğer projelerde olduğu gibi yüzme havuzları, Türk hamamı, sauna, buhar odası, fitness salonu, spa, cep sineması, çocuk oyun alanları, basket-voleybol-futbol sahaları gibi sosyal donatı alanları mevcut. 


Bu tarz karma projeleri geliştiren firmaların yetkilileri durumu şöyle özetliyor: "Projelerin içindeki kapalı veya açık alışveriş alanları sadece site sakinlerine değil, aynı çevrede yaşayan insanlara da hizmet veriyor. 


FUTURE PARK 

Miran Yapı'nm istanbul Esenyurt Haramidere Parklar Mevkii'nde inşa ettiği Future Park İstanbul projesinde, dokuz blokta bin 900 daire yer alıyor. Projede, 3ü bin metrekarelik çarşı konseptinden oluşan ticari ünitelere de yer verilmiş. 48 ile 187 metrekare arasında farklı büyüklüklerde 1+0, 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 104 bin ile 462 bin TL arasında değişiyor. Firma, 48 ay vadeye kadar faizsiz ödeme seçeneği de sunuyor. 


Projede, fitness salonu, yüzme havuzu, tenis kortu, kapalı otopark, kafe, basketbol sahası, sauna, buhar odası, voleybol sahası, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları gibi sosyal donatı alanlarına da yer verilen proje, sahiplerine 2014 yılında teslim edilecek. 


PARA