Genel

İnşaat halindeki üstgeçitlerin kullanılması tehlikeli olur!

Neresinden baksan sorumsuzluk, duyarsızlık... İnşaatı henüz bitmeyen üstgeçitte hiçbir önlem alınmadı, sabırsız vatandaş da geçidi kullanmaya başladı. Tabii düşen düşene...

Bu köşede bazen yetkililerin, bazen de vatandaşın duyarsızlığına dair örnekler görüyorsunuz sık sık... İhmalin, vurdumduymazlığın umursamazlığın doğurduğu sonuçlara şahit oluyorsunuz. Bugün ise çift yönlü bir sorumsuzluğun haberini taşıyoruz manşete... Burası Avcılar, Parseller mevkiindeki bir üstgeçit... Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi düşen düşene... Bu geçitten inip çıkanların dengesini kaybetmemesi, düşmemesi mucize olurdu zaten.

GÜVENLİK ŞERİDİ YOK Kİ!
Neden mi Çünkü geçit inşaat halinde. Basamakların ucundaki demir parçaları zeminden hayli yüksekte duruyor. Beton bile dökülmemiş henüz. Tabii bu demir parçalarına takılanlar da kendilerini yerde buluyor, onca basamaktan yuvarlanıyor.
Peki bu insanların ne işi var orada işte asıl mesele de bu... Zira geçit hâlâ bitmemiş ama önünde ne bir bariyer var ne de bir tabela. Geçidin inşaatını yapan yetkililer, milleti uyarma ihtiyacı hissetmemiş nedense. Vatandaş deseniz geçidi görmüş ya bir kere, inşaat halinde olmasına falan bakmıyor. Sonra da merdivenlerden düşüp yaralanıyor. Burada her an feci bir kaza yaşanabilir. Birinin kafasını yarması ya da kolunu bacağını kırması yakındır. Hadi vatandaş kendi canını hiçe sayıyor, tüm tehlikeye rağmen geçidi kullanmaya devam ediyor. Yetkililere ne demeli! Onlar neden önlem almıyor Geçidin önüne güvenlik şeridi çekilmesi, uyarı yazıları yerleştirilmesi bu kadar mı zor!

Kuyu gibi çukurları kapatma vakti
Kar kâbusu bitti ama şimdi de başka bir dertle karşı karşıyayız. Buzlanma ve tuzlama çalışmaları derken asfaltlar sizlere ömür! Kentin dört bir tarafı delik deşik oldu. Özellikle Beyoğlu Dolapdere, Kasımpaşa, Esenler, Güngören, Sarıyer ve Eyüp Göktürk'ten "Yollarda kuyudan farksız çukurlar oluştu. Araçlarda lastik kalmıyor" isyanı yükseliyor. Hazır güneş açmışken şu çukurlar bir kapatılsa...

Esra Boğazlıyan/Habertürk