23 / 07 / 2024

İnşaat işçilerinin çalışma saatleri için 'sıcak hava düzenlemesi' talebi! 

İnşaat işçilerinin çalışma saatleri için 'sıcak hava düzenlemesi' talebi! 

Gerek ağır iş şartları gerekse hayati risk taşıyan alanlarda çalışmaları inşaat işçilerini ve yakınlarını tedirgin ederken, sıcak havalar sebebiyle çalışma saatlerine de düzenleme talebi gündeme geldi. İşte detaylar...




Türkiye’de geçmiş senelere oranla yaşanan aşırı hava sıcaklıkları sonrası vatandaşlar zor günler yaşarken, bu süreçte en çok zorluk yaşayanlar dışarıda çalışmak zorunda kalanlar oldu. Özellikle günün öğle saatlerinde 45 derecelere ulaşan sıcaklıklarda çalışmak zorunda olan sektörlerin başında gelen inşaat işçileri yer alıyor. 

Gerek ağır iş şartları gerekse hayati risk taşıyan alanlarda çalışmaları inşaat işçilerini ve yakınlarını tedirgin ederken, bir de üzerine eklenen sıcak hava olayları isyan ettirmiş halde. 

Ege'de Sonsöz'den Oktay Güçtekin'in haberine göre; inşaat emekçilerinin iş şartları hakkında değerlendirmelerde bulunan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, inşaat işçilerin modern dönemin köleleri olduğuna dikkat çekti. 

İnşaat işçilerinin çalışma saatleri için sıcak hava düzenlemesi talebi! 

İnşaat çalışma saatlerinde bir düzenleme talebi olup olmadıkları konu ile ilgili de konuşan Hasan Kırlangıç, "Akdeniz bölgesini dikkate alalımç Hava sıcaklığını herkes tahmin edebiliyordur. Bayıltıcı sıcaklar dediğimiz dereceler tüm sağlık şartlarını etkileyen şeyler. Kademeli çalışma uygulanabilir mi? Evet uygulanabilir. 12’de paydos edip 16:00’da bir işe başlasa, 3’te paydos edilebilse… Edilebilir mi? Edilebilir" ifadelerini kullandı. 

Ancak, bunun patronların işine gelmeyeceğinin altını çizen Kırlangıç, "Çünkü akşam mesailerini bu defa uzatmış
olacaklar. Bunun dışında zaman kaybı var. Biliyorsunuz artık inşaatlar da fabrika gibi işte otomatik üretim yapar hale geldi. Seri üretim yapılacak boyutta olduğu için bu durumlar işine gelmez" diye konuştu. 

Kırlangıç, her gün bir tane arkadaşımızı kaybetmemize rağmen istatistiklerimize baktığında hala bunun önlemini anlamamış olan patronları ilaret etti ve kurulu düzenin bozulmasını istemeyeceklerini söyledi. 

İnşaat işçilerinin çalışma saatleri için sıcak hava düzenlemesi talebi! 

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, tüm bunların yanı sıra işçilerin düzenli maaş alamadıklarını da vurguladı. 

Kırlangıç, konu ile ilgili açıklamasını "“İnşaat 12 ay çalışıyor ancak 10 aylık maaş alır. Çünkü iş yerinden ücretini alamadığında 3-4 gün orayı bekliyor. Ha bugün ha yarın… O ödenmiyor. İster istemez 4-5 günü de iş aramaya gidiyor. Düşünün bir ayda 10 günü çöp oldu. Yevmiye usulü ile çalıştığı düşünüldüğünde, Bir
ev kirası gitmiş oldu. Bu nedenle de iş güvencemizin de olmadığı bir sektörde yaşıyoruz" diyerek tamamladı. 

Ev almak isteyenler dikkat! Konut fiyatları artacak mı?

Ev sahipleri aman dikkat: Kiracınız bunu yaparsa hemen sulh hukuk mahkemesine başvurun!

BES yatırımcısına ucuz kredi dönemi başladı! İşte banka banka BES kredileri


Geri Dön