30 / 04 / 2024

İnşaat maliyetleri artarken, konut fiyatları düşüyor

İnşaat maliyetleri artarken, konut fiyatları düşüyor

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi Şubat 2024 itibariyle yıllık bazda yüzde 70 yükseldi. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, maliyetteki yükselişe rağmen konut fiyatlarındaki düştüğünü söyledi.



TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat 2024 inşaat maliyeti endeksi aylık bazda yüzde 3,41, yıllık bazda yüzde 70,05 artış gösterdi. Aynı dönemde inşaat malzeme endeksi yüzde 4,46, işçilik endeksi yüzde 1,48 yükseldi. Yıllık bazda ise malzeme endeksindeki artış  yüzde 54,82, işçilik endeksindeki yükseliş ise yüzde 108,98 oldu.  

TÜİK’in açıkladığı rakamların ardından Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, https://twitter.com/AhmetBuyukduman X sosyal medya hesabından, malzeme endeksi ile konut fiyat endeksindeki değişimi gösteren bir grafik paylaştı. Büyükduman, “Konut fiyatları en az inşaat maliyetleri kadar artar diyenlere gelsin!  Konut fiyat artışları inşaat maliyet artışlarının altına kalmaya devam ediyor” dedi. Büyükduman’ın bu paylaşımına vatandaşlar piyasada bu durumun oluşmadığını söyledi.

İŞTE TAKİPÇİLERİNDEN GELEN YORUMLAR

Konut sektöründe 2025'ten sonra ciddi prim potansiyeli oluşacak!

Arazi satışında rekor kırıldı! 

Kiralarda yüzde 25 belirsizliği sürüyor! Fahiş kira bedelleri bu şekilde önlenebilir! 


Geri Dön