04 / 05 / 2024

İnşaat patronlarının çılgın hayalleri!

İnşaat patronlarının çılgın hayalleri!

İstanbul 'un dört bir yanına hayal gibi projeler konduran inşaat firmalarının patronlarına hayal ettikleri projeleri anlattı...



Kimisi hayalini gerçekleştirmekte olduğunu kimisi herkesin mutlululuğu için kentsel dönüşüme katkı vermenin hayalini kurduğunu, kimi de gerçekten hayali bile hoş mimari tasarımlardan bahsetti …

VARYAP 'ın patronu Süleyman Varlıbaş, ‘kendi enerjisini üreten binalar 'ın hayalini kurarken, Ağaoğlu 'nun patronu Ali Ağaoğlu, “Neyi hayal ettiğimi önceden bilmek isteyen çok insan var ama … ”diyor. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bir ‘sahil kasabası ' kurmak istiyor … Özyurtlar İnşaat 'ın patronu Tamer Özyurt, Empire State binasınının Türk versiyonunu hayal ediyor … Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya ise gayrimenkul geliştiriciliğine odaklanmak istiyor …

-İsmet Yıldırım (KİPTAşž Genel Müdürü):

'Doğa İle Teknoloji buluşsun'

“Bizim hayalimiz, bu güzelim şehrin geleceğine yön vermek. İstanbul 'a düzenli kentleşmeyi getirmek. Mutlu insanların yaşadığı modern yaşam alanları oluşturmak. Öyle yerler ki, hem eski İstanbul 'un insani sıcaklığıyla dolsun hem de modern çağın tüm olanaklarına sahip olsun... Doğa ile teknoloji orada buluşsun. ”

-Altan Elmas (Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı):

“Tek bir kalitesiz yapı kalmayana dek ”

“İstanbul 'da tek bir kalitesiz yapı kalmayana kadar hayallerimin tükeneceğini sanmıyorum. ”

-Ziya Yılmaz (DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı):

“Gelecek nesillere kalmalı ”

  “Daima orijinal tasarımları olan, gelecek nesillere kalacak ve değerini uzun yıllar boyunca koruyacak binalar inşa etmek istedim. ”

-Nazmi Durbakayım (TeknikYapı Yönetim Kurulu Başkanı):

“Denize nazır kasaba kurmak istiyorum ”

“Denize sıfır bir bölgede küçük bir kasaba kurmak... Sosyal tesisinden ticari birimlerine kadar kendi imkanları olan ve konut sahiplerine doğa ile iç içe yaşam ortamı tanıyan küçük bir kasaba inşa etmek istiyorum. ”

-Ali Ağaoğlu (Ağaoğlu şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı):

“Ali Ağaoğlu 'nun neyi hayal ettiğini önceden bilmek isteyen çok insan var ama … ”

“Aklımda tabii ki ilginç projeler var ama bunlar yeri ve zamanı geldiğinde ortaya çıkacaktır. Hayalleri iyi planlamalı ve uygulanabilir hale getirmeliyiz bu da ancak iyi bir ekiple çalışarak olur. Ali Ağaoğlu 'nun neyi hayal ettiğini önceden bilmek isteyen çok insan var ama biz bunları gelecekteki projelerimizde gerçeğe dönüştürerek ortaya çıkaracağız. ”

-Tamer Özyurt (Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı):

‘Empire State tarzında, Türk mimari dokunuşlarının olduğu bina inşa etmek '

“NewYork 'taki Empire State tarzında, ama Türk mimari dokunuşlarının olduğu Türkiye ‘nin en yüksek binasını inşa etmek istiyorum. Aslında Türk mimarisi ve Avrupa mimarisini birleştirip yepyeni yüksek standartlar oluşturmak ve bu standartlar doğrultusunda hem ülkemde hem Avrupa da yepyeni projeler yaratmayı planlıyorum. ”

-Uğur Dumankaya(Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi):

  “Gayrimenkul geliştiriciliğine odaklanmak ”

Hayalimiz asıl uzmanlık alanımız olan ‘gayrimenkul geliştiriciliğine odaklanmak ' … Bu hedef ve hayal doğrultusunda geçen yıl lansmanını gerçekleştirdiğimiz Dumankaya Modern projesi ile birlikte projelerimizi taahhüt şirketlerine yaptırmaya başladık. Böylelikle uzmanlığımıza odaklanarak üretim kapasitemizi arttırmış ve hedefimizi gerçekleştirerek önümüzdeki yıl gayrimenkul yatırım ortaklığımızı kurmuş olacağız. ”

-Süleyman çetinsaya (Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim şžirketi Yönetim Kurulu Başkanı):

“İki hayalim var ”

  “Birincisi, İstanbul 'un kentsel dönüşümünün sağlanması, ikincisi de İstanbul trafiğinin yerin altına indirilmesi, tünellerle büyük metropollere yakışır bir ulaşım sisteminin kurulması. ”

-Bülent Ataman (Ataman İnşaat Ticaret ve Sanayi A.şž. Yönetim Kurulu Başkanı):

“Hayallerinizi gerçekleştirmeyi seviyoruz ”

  “Bizim hayallerimiz konut alıcısının hayallerini ve beklentilerini gerçeğe dönüştürmek üzerine kurulu. Müşterilerimize ‘ Hayallerinizi gerçekleştirmeyi seviyoruz ' diyerek seslendik. Ancak tam olarak hayalimizdeki proje,   bir şehir kurulabilecek büyüklükteki bir arazi üzerinde kişilerin yaşam kalitelerini en üst noktaya taşıyacak özelliklerle donatılmış konseptlerdeki farklı projelerden oluşan bir yaşam merkezi inşa etmek. ”

-Sabri Yiğit (Say İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı)

“Dünyanın konuşacağı bir proje ”

“İstanbul 'un kalbinde, iki kıtayı buluşturan gücünü yansıtacak, dünyanın konuşacağı ve bir dönüm noktası olacak özel bir projeye imza atma hayalim var. Projeyi hayalimin ötesine taşımak için sabırsızlanıyorum. ”

-Süleyman Varlıbaş (VARYAP Yönetim Kurulu Başkanı):

“Kendi enerjisini üreten binalar … ”

“Varyap 10 yıl sonraki hayalimiz kendi enerjisini kendi üreten binalar yapmaktır. ”

-Serdar İnan (İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı):

“Hayalim bir proje değil bir şehir: şžehr-i İstanbul ”

“Hayalinde ‘bir proje değil bir şehir var. Dünya markası olacak İstanbul 'un bu ünvanı taşıyabilecek zeminini, ününü dünyanın her tarafına yayabilecek yollarını, geçmişi geleceğe; Doğu 'yu Batı 'ya taşıyan köprülerini, ayrıcalıklarıyla imrendirecek insanlarını barındıran güzel yaşam alanlarını yapılandıran müthiş bir şžehr-i İstanbul var hayalimde. Eşsiz İstanbul mimarisinin gücünü artıracak, değer katacak, şehrin ömrünü ve ününü yüzyıllarca yaşatacak, suretleri asla dönüştürecek bir proje. Mimar S.İnan 'ın İstanbul 'u var hayalimde. ”

-İlder Tokcan (D-Yapı İnşaat Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdür)

“Hayalimiz için çalışıyoruz ”

  “şžehir merkezinde, A+ kategoriye sunulacak, yoğunluğu fazla olmayan, lokasyonuyla, planlamasıyla, malzeme ve işçilik özellikleriyle, verilecek hizmetiyle, hiç yapılmamış özelliklerde bir proje gerçekleştirmeyi hayal etmekle kalmayıp, hayata geçirmek için çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. ”

-Murat Kurum (Emlak Konut GYO Genel Müdürü):

“Kentsel dönüşüm ve çevre dostu yapılar ”

“Kent içinde İstanbul tarih ve kültürünü öne çıkaracak, İstanbul mimarisini yaşatacak kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek, kent dışında ise kendi enerjisini üreten çevre dostu yapılar üreterek yeni yaşam alanları oluşturmak. ”

-İbrahim Babacan (Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı):

“Burj Dubai 'yi İstanbul 'da yapmak ”

  “Dubai 'de yapılan Burj Dubai projesini projesini İstanbul 'da inşaa etmek. ”

-şžerife Ercantürk (Bilgili Holding   Yönetim Kurulu Başkan Vekili):

  “Galiba gerçekleşti ”

“Hayalimi galiba gerçekleştirdim. Akaretler Sıraevler projesini hayata geçirmek benim için çok önemliydi, adeta rüyaydı. ”


Geri Dön