29 / 04 / 2024

İnşaat ruhsatının iptali!

İnşaat ruhsatının iptali!

İnşaat yapmak için alınması gereken bir belge olan inşaat ruhsatı, alındıktan sonra iptal edilebiliyor. İnşaat ruhsatının iptali için haberimizi okuyun...




İnşaata başlamadan önce alınması gereken izin belgesi olan inşaat ruhsatı, ilgili belediye ve valilikler tarafından veriliyor. Bu ruhsatın yanlış verildiği durumlar da gerçekleşebiliyor. İnşaat ruhsatının hatalı verildiği zamanlarda ruhsatı veren merci bu ruhsatı geri alabilir ya da iptal edebilir. Ayrıca inşaat ruhsatı yanlışlıklarında komşu parsel sahipleri de dava açabiliyor. İdare Mahkemesi'ne açılan bu davalar sonucunda ruhsatın iptali sağlanabiliyor. 


Masrafların geri alımı

Hatalı ruhsat verildiği durumlarda ruhsat sahibinin iyi niyeti büyük önem taşıyor. Çünkü bu kişinin yapmış olduğu masraflar hatalı ruhsatı veren merci tarafından karşılanabiliyor. 


Ancak ruhsat sahibi iyi niyetli değilse, yani kişinin hatası, hilesi veya yalan beyanı varsa zararların idare tarafından verilmesi zorunluluğu ortadan kalkıyor. Yalan beyanla alınan ruhsat kazanılmış hak olmadığı için ruhsatın iptal edilmesi durumunda zararların da karşılanması gerekmiyor. 






Geri Dön