Sektörel

İnşaat sanayiinden ilk olumlu tepki geldi!

Mayıs'tan bu yana gerileyen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, ekim'de 2 puan yükseldi. Bileşik Endeksi' oluşturan üç alt endeks ilk kez artış gösterdi. İşte ayrıntılar...

Mayıstan bu yana yaşanan 2 seçimin yarattığı ortamda gerileyen Bileşik Endeks, seçim sonuçları ile oluşan koşulların etkisiyle arttı. Bileşik Endeksi'oluşturan üç alt endeks 18 ay sonra birlikte ilk kez artış gösterdi. 


Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nce (İMSAD) her ay hazırlanan İnşaat Malzameleri Sanayi Bileşik Endeksi açıklandı. 


İnşaat Malzemeleri Sanayi Faaliyet Endeksi, eylül ayındaki gerilemenin ardından ekimde mevsimsellik etkisiyle 3.7 puan arttı. Yurtiçi satışlarda da ekim ayında bir önceki aya göre artış oldu. İhracat ekim ayında bir önceki aya göre sınırlı bir artış gösterdi. Üretim ve cirolar ekim ayında hissedilir şekilde arttı. 


Tahsilat hızındaki yavaşlama ekim ayında da devam etti. İnşaat Malzemeleri Sanayi Güven Endeksi 18 ay sonra ilk kez arttı. Güven endeksi bir önceki aya göre 1.9 puan yükseldi. Nisandan beri gerileyen Beklentiler Endeksi yeniden 1.8 puan arttı. 


Dünya