11 / 05 / 2024

İnşaat sektörü seçimden sonra büyüme bekliyor!

İnşaat sektörü seçimden sonra büyüme bekliyor!

Kriz dolayısıyla bir önceki yılı çklemede geçiren, 2010 yılında ise yeni projelerle atağa kalkan inşaat sektörü 20112de de büyüme bekliyor  



Kriz dolayısıyla bir önceki yılı çklemede geçiren, 2010 yılında ise yeni projelerle atağa kalkan inşaat sektörü 20112de de büyüme bekliyor. Milpa Genel Müdürü Rıza Koçyigit, "2010 sektörün büyüme kaydettiği bir yıl oldu. 2011'de seçim sonrası 2010'a göre bir miktar daha büyüme bekliyoruz. Bu büyüme oranı eldeki mevcut stokların satış hızına göre şekillenir" dedi.

Seçim önemli

Esenyurt'ta MİLPARK projesini hayata geçiren Milpa'nın Genel Müdürü Rıza Koçyigit, inşaat sektörünün 2010 yılını ve 2011 beklentilerini değerlendirdi. Kriz dolayısıyla beklemeye geçen birçok firmanın 2010 yılında yeni projelerini hayata geçirdiğini ve bu yılın sektör açısmdan "büyüme" yılı olduğunu ifade eden Rıza Koçyigit, şöyle devam etti: "Birbirinin benzeri ve A-B gruba hitap eden konut projeleri doğal olarak bir arz fazlalığı görüntüsü yarattı. Ancak C grubunda hala konut ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Burada da maalesef yüksek arsa maliyetleri bu gruba konut üretimini güçleştiriyor. 2011'de seçim sonrası 2010'a göre bir miktar daha büyüme bekliyoruz. Bu büyüme oranı eldeki mevcut stokların satış hızına göre şekillenir. Buradaki handikap bir çok projenin 'önce sat - sonra yap' modeli ile yola çıkmasıdn. Dolayısıyla eldeki stokları satarsa ancak yenisini yapabilecek."
Hürriyet
 


Geri Dön